Pogbát elveszíti a Juventus? • SportTV

Pogbát elveszíti a Juventus?

2016. 07. 21. 13:27    
Olvasási idő: 2 perc

A nyári labdarúgóhírek közül elsősorban azokból válogattunk, amelyek az ősztől általunk közvetített sorozatok – Bajnokok Ligája, LaLiga, oroszországi vb-selejtezők – szereplőiről szólnak.

Paul Pogba (képünkön) állítólagos Man Utd-szerződését megerősíteni látszik a hír, amely szerint fodrásza Twitter-oldalán rövid ideig fenn volt az a tweet, hogy a játékos új hajszíne új klubjához igazodik. A közleményt rövid idő után levették a világhálóról, a Juventus még nem nyilatkozott, elfogadja-e a már 100 millió euro körül járó ajánlatot a Man Unitedtől. (Később, ugyancsak a Twitteren Mino Raiola, a játékos ügynöke nevetséges „blablablának” minősítette a védence távozásáról megjelenő híreket. Ezzel szemben a francia L’Équipe úgy tudja, a két klub és a játékos már megegyezett egymással, már csak a bejelentés időzítése kérdéses. José Mourinho sajtótájékoztatóján afféle diplomata módra sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a hírt.)

Sam Allardyce a legesélyesebb arra, hogy betöltse a Roy Hodgson lemondásával szabaddá vált angol szövetségi kapitányi posztot. A jelenleg a Sunderland menedzsereként dolgozó szakember fizetése elődjének 3,5 millió fontjánál éppen egymillióval lesz kevesebb, ha az FA tényleg szerződteti.

Mario Götze immár hivatalosan is újra a Dortmundé. A legutóbbi világbajnoki döntő győztes gólját szerző támadó középpályás kétévnyi szereplés után mond búcsút a bajnok és kupagyőztes FC Bayernnek, visszaszerződve a korábban őt korábban bajnokká és BL-döntőssé tevő Borussiához.

Andreas Christensen egyelőre nem lesz a Borussia Mönchengladbach játékosa véglegesen. Az ifjú dán védőért 14,5 millió fontos ajánlatot tett a német klub, amelyben két éve kölcsönben szerepel, ám a kölcsönadó Chelsea nem volt hajlandó belemenni az alkuba.

Alvaro Moratáért kész harmadik ajánlatot is tenni Antonio Conte, a Chelsea menedzsere, pedig a második, 62,7 millió fontos tervre nemet mondott a támadó klubja, a Real Madrid. Mindez órákkal azután történt, hogy a londoniak feljelentették a FIFA-nál a szerintük szabálytalanul Diego Costát visszacsábítani igyekvő Atlético Madridot.

Guillermo Ochoa az egyik andalúziai klubot a másikra cseréli. A mexikói válogatott kapuvédő, aki kölcsönben szerepelt eddig a Málagában, most a Granadát választotta új klubjául.

Fran Mérida, az Arsenal korábbi középpályása a másodosztályú Huescából az élvonalba most visszajutott Osasunába szerződött.

Ganso, a korábbi brazil válogatott középpályás orvosi vizsgálaton esett át a Sevillánál. A spanyol és európai Szuperkupa-mérkőzésre készülő andalúz klub Krychowiakot elveszítette a nyáron, részben az ő pótlására is szerződtetnék a még mindig csak 26 esztendős játékost, aki annak idején Neymarral együtt főszerepet játszott az évtized elején a Santos sikereiben.

Gabriel Jesus kész aláírni a Manchester Cityhez. A hírt a barcelonai Sport közölte, a lap szerint a 19 éves Palmeiras-csatár az Inter és a Barca csábító ajánlatainak ellenére Pep Guardiola együtteséhez igyekszik.

Alen Halilovic immár a Hamburgé. A HSV eredeti klubjától, a Barcelonától 5 millió euró ellenében szerződtette a 20 éves, az elmúlt idény kölcsönben a Sporting Gijónban töltő horvát támadó középpályást. A szerződés kétéves visszavásárlási záradékot is tartalmaz, jövőre 10, két év múlva 12,5 millióért veheti vissza a katalán óriásklub a játékost.

Alex Songot szerződése lejártával ingyen leigazolta a Barcelonától az orosz Rubin Kazany. A 28 éves, 49-szeres válogatott kameruni középpályás az elmúlt két idényt kölcsönben a West Ham Unitednél töltötte, összesen 40 Premier League-mérkőzésen lépett pályára a kalapácsosok színeiben.

Julen Lopetegui lett az új spanyol szövetségi kapitány. A Real Madrid és Barcelona egykori kapusa másodszor lép a spanyol szövetség alkalmazásába. Korábban 2010 és 2014 között igen sikeres utánpótlás-kapitányként tevékenykedett, 2012-ben U19-, egy évre rá U21-kontinensbajnokságot nyert a korosztályos válogatottal. Az elmúlt két évben a portugál FC Porto vezetőedzőjeként egyetlen trófeát sem szerzett. Nehéz örökséget vesz át: elődje Vicente del Bosque világ- és Európa-bajnokságot is nyert a furia rojával, amellyel viszont a legutóbbi két nagy tornán (2014 vb, 2016 Eb) még a legjobb 8 közé sem sikerült bekerülnie.