A Salzburg nem a Fradi • SportTV

A Salzburg nem a Fradi

2016. 07. 26. 23:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Az előző körben a Ferencvárost kiejtő albán Partizani Tirana hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Salzburgtól a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első mérkőzésén.

Az osztrákok az 54. percben emberhátrányba kerültek, miután Samassekou megkapta a második sárga lapját is, de Jonathan Soriano (képünkön) büntetőjével így is vezetést szereztek a 70. percben – három perccel később pedig kiegyenlítődött a létszám Kalari kiállítása miatt (0–1).

A Ludogorec fordulatos meccsen ikszelt a Crvena Zvezdával: az első félidő végén Jonathan Cafu góljával szerzett vezetést a házigazda, de a második játékrész derekára fordítottak a vendégek. Az utolsó negyedóra kezdetén aztán jött Claudiu Keserü, és 2–2-re módosította az állást.

A Napolihoz tartó Arkadiusz Miliket nem nevezve 1–1-es döntetlent játszott az Ajax otthon a görög PAOK-kal. Az amszterdami csapat Djalma 27. percben szerzett gólja után hátrányba került, de az 57. percben Kasper Dolberg találatával egyenlített. A 18 éves dán támadó – akit az a John Steen Olsen vitt az Ajaxhoz, aki Zlatan Ibrahimovicot, Viktor Fischert, Christan Eriksent és Michael Laudrupot is – első meccsét játszotta a felnőttcsapatban, rögvest góllal tette ezt emlékezetessé.

Az Anderlecht kétszer is vezetve ikszelt az FK Rosztovval idegenben (2–2), a Dinamo Zagreb és a Sahtar Doneck pedig egyaránt kétgólos sikerrel tett nagy lépést a playoffkör felé.

(nso, SportTV)

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, 1. mérkőzések,

Bajnoki ág:
BATE Boriszov (fehérorosz)–Dundalk (ír) 1–0
Ludogorec (bolgár)–Crvena Zvezda (szerb) 2–2
Partizani (albán)–Salzburg (osztrák) 0–1
Viktoria Plzen (cseh)–Qarabag (azeri) 0–0
Dinamo Zagreb (horvát)–Dinamo Tbiliszi (grúz) 2–0

Nem bajnoki ág:
Sparta Praha (cseh)–Steaua Bucuresti (román) 1–1
Rosztov (orosz)–Anderlecht (belga) 2–2
Ajax (holland)–PAOK (görög) 1–1
Sahtar Doneck (ukrán)–Young Boys (svájci) 2–0