Center lehet Deulofeuból • SportTV

Center lehet Deulofeuból

2016. 07. 26. 10:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Az Everton a Milton Keynes Dons elleni felkészülési mérkőzésen is tesztelheti, milyen az élet, ha Gerard Deulofeu játszik előretolt csatárt.

A Barnsley elleni mérkőzésen (3–0) a próba jól sikerült, a Milton Keynes Dons elleni találkozó után pedig talán még világosabban lehet látni, hogy Gerard Deulofeu lesz-e az Everton előretolt csatára. Ronald Koeman, az Everton vezetőedzője ékként próbálta ki az előző szezonban még a középpályán tüsténkedő 22 éves spanyol légióst, aki csapata második gólját szerezve bizonyította, legalábbis nem hiábavaló volt a kísérlet.
„Gerardnak köszönhetően rengeteg mozgalmas pillanatunk volt elöl – mondta Koeman. – Sokaknak talán új, hogy ebben a pozícióban szerepeltettem, de tudtam, hogy a Barcelona B-csapatában ő ezen a poszton futballozott. A gyorsaságának köszönhetően rengeteg veszélyes helyzetet teremtettünk. Középhátvédként két lehetősége van az embernek: vagy visszapasszolja a labdát a kapusának vagy megpróbálja megjátszani az elöl helyezkedő társait. Az első lehetőséget én nem kedvelem. Főleg ha ott van a csapatodban a gyors Gerard, aki ha megkapja a labdát, alaposan megnehezítheti az ellenfél életét.”

(Sport TV)

A Milton Keynes Dons–Everton felkészülési mérkőzést 20:45-től élőben közvetítjük a Sport1-en.