Kecskeméten a Gyemekotthonok döntője • SportTV

Kecskeméten a Gyemekotthonok döntője

2016. 07. 27. 16:53    
Olvasási idő: 2 perc

Nemzetközi kupa keretein belül mérik össze erejüket a gyermekotthonokban élő állami gondozott fiatalok Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntője 2016

Kecskeméten 5. alkalommal kerül megrendezésre a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntője. A nemzetközi labdarugó torna a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány közös szervezésének célja, hogy a gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok számára megnyíljon egy a jövőbe mutató életútmodell és a sporton keresztül elérhessék álmaikat.

A Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjét 2011-től a MLSZ és a kecskeméti székhellyel rendelkező Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány közösen szervezi. A Magyar Labdarúgó-szövetséggel történő együttműködés eredménye, hogy 2013-ban az UEFA Végrehajtó Bizottsága az MLSZ és a Hit és Sport Alapítvány közös programját elismerte: ” A Legjobb Grassroots Projekt Aranyfokozatú díjával.”

A Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntőjét idén is Nyilasi Tibor, MLSZ elnökségi tag, 70-szeres válogatott labdarúgó, európai ezüstcipős, játékosként és edzőként többszörös magyar bajnok és kupagyőztes nyitja meg. Az Alapítvány örömmel fogadta, hogy Laczkó Zsolt 22-szeres válogatott labdarúgó, magyar bajnok és kupagyőztes is a jó ügy mellé áll.

Az idén a Danone Focikupa a Gyermekekért rendezvény sorozat alkalmával találkoztam az állami gondoskodásban élő gyerekekkel és akkor döbbentem rá, hogy mennyire fontos ösztönöznünk őket és példát mutatnunk számukra, mert a sport, a foci nem csak az egészséges életmódról szól, hanem ezen keresztül barátokat és életcélt is nyerhetnek. – nyilatkozta a magyar labdarúgó válogatott hátvédje, Laczkó Zsolt.

Az egy héten át tartó rendezvény keretein belül a futballozáson túl egyéb programokkal is szórakoztatják majd a résztvevő csapatokat. A megnyitón lesz lézer show, tűzijáték, az elmaradhatatlan Grassroots torta és egyéb meglepetések. A hét további részén a mérkőzések mellett élményfürdő, városnézés is szerepel a programban. Pénteki napon eredményhirdetéssel és záróünnepséggel búcsúzik Kecskemét városa a Grassroots Európa Kupa Döntő résztvevőitől.

MEGNYITÓ:

Helyszín: 6000 Kecskemét, Szent István Város 1. ( Műkerti Sportcentrum)
Időpont: 2016. augusztus 1-5.
Nyitóünnepség: 2016. augusztus 1. 20:30 óra, Műkerti Sport Centrumban

Résztvevők:
I-es korcsoport:
Dánia; Németország; Csehország; HU- Somogyvár; Ukrajna
II-es korcsoport:
Lengyelország; Szlovákia; Románia; Szerbia; Horvátország; Bosznia-Hercegovina; Bugária; Macedónia
HU- Miskolc; HU- Dunavecse; HU- Kecskemét; HU- Komádi,HU- Sopron