Anthony elköszönt a válogatottól • SportTV

Anthony elköszönt a válogatottól

2016. 08. 22. 10:49    
Olvasási idő: < 1 perc

A riói olimpiai döntőben szerepelt utoljára az amerikai válogatottban Carmelo Anthony. A New York kosarasa a Szerbia ellen 96-66-ra megnyert találkozót követően, könnyeivel küzdve jelentette be döntését. „Különleges pillanat volt számomra a mérkőzés vége, hiszen tudtam, ez a vége” – nyilatkozta Anthony az NBC-nek.

A Knicks 32 éves sztárja 18 percet töltött a pályán a fináléban, 7 pontot és 7 lepattanót ért el, és az ötkarikás játékok történetének első férfi kosarasaként, harmadik olimpiai aranyérmét szerezte.

Anthony 2004-ben került be az amerikai válogatottba, amely Athénban csak bronzérmes lett. „Ott voltam a legrosszabb időszakban, akkor megfogadtam, hogy kijavítjuk a hibát. Most pedig itt vagyok az út végén, három aranyéremmel gazdagabban” – fogalmazott a kilencszeres NBA All Star-játékos, aki 336 pontjával a Team USA történetének legeredményesebb kosarasa. Anthony a szerbek elleni mérkőzésen a negyedik negyedben is pályára lépett, hogy megszerezze 125. lepattanóját, amivel megelőzte David Robinsont ezen az örökranglistán.

(Sport Tv)