Főtábla-sorsolás a BL-ben • SportTV

Főtábla-sorsolás a BL-ben

2016. 08. 25. 15:08    
Olvasási idő: < 1 perc

Csütörtökön Monte-Carlóban sorsolják ki a Bajnokok Ligája 2016-17-es idényének csoportbeosztását. Az eseményt 17:45-től élőben közvetítjük a Sport1-en.

A keddi és a szerdai playoff-visszavágókon kiderült, hogy melyik 10 feljutó csatlakozik az „alanyi jogon” főtáblás 22 együtteshez. A szokásokhoz híven idén is elvérzett egy-két nagynevű együttes (Ajax, Villarreal), és sajnos idén sincs magyar csapat a 32-es mezőnyben.

A sorsolás során két fontosabb szabály lesz: egy nemzetbeliek nem kerülhetnek össze, és orosz együttes ukránnal nem kerülhet azonos csoportba.
A sorsolás után közvetlenül rendezik meg az UEFA díjátadó gáláját a 2015-16-os szezon legjobbjainak.
Az már eldőlt, hogy az év gólját Lionel Messi lőtte a Roma elleni BL-meccsen, az év védését Király Gábor mutatta be De Bruyne szabadrúgásánál a magyar-belga Eb-nyolcaddöntőben.

A kalapok:
1. kalap: Real Madrid (spanyol), Barcelona (spanyol), Leicester City (angol), Bayern München (német), Juventus (olasz), Benfica (portugál), Paris Saint-Germain (francia), CSZKA Moszkva (orosz)
2. kalap: Atlético Madrid (spanyol), Borussia Dortmund (német), Arsenal (angol), Manchester City (angol), Sevilla (spanyol), Porto (portugál), Napoli (olasz), Bayer Leverkusen (német)
3. kalap: Basel (svájci), Tottenham Hotspur (angol), Dinamo Kijev (ukrán), Lyon (francia), PSV (holland), Sporting (portugál), Bruges (belga), Borussia Mönchengladbach (német)
4. kalap: Celtic (skót), Monaco (francia), Besiktas (török), Legia Warszawa (lengyel), Dinamo Zagreb (horvát), Ludogorec (bolgár), Köbenhavn (dán), Rosztov (orosz)