Szűk hajrágyőzelmet aratott a Real • SportTV

Szűk hajrágyőzelmet aratott a Real

2016. 08. 27. 20:49    
Olvasási idő: 2 perc

Szombaton négy mérkőzést rendeztek a LaLiga Santanderben, az utolsó kettőt a két BL-döntős madridi együttes játszotta – persze más-más ellenféllel.

Eibarban a hazai együttes újabb csapást mért a bajnokságot vereséggel kezdő Valenciára. A találkozó egyetlen gólját egy elrontott 11-es után szerezték meg a hazaiak. Gayá Kikóval szembeni szabálytalansága miatt büntetőt ítélt Hernández Hernández játékvezető. Pedro León lövését elsőre hárította Ryan, az ausztrál kapusról kipattanó labdát azonban másodjára belőtte az eibari középpályás a 61. percben.

Pamplonába a „szomszéd” Real Sociedad látogatott, amely jócskán kibabrált házigazdájával. Kiegyenlített első félidő után a baszkok a játékrész hosszabbításában szereztek vezetést, Juanmi volt eredményes Oiarzábal passzából. A második félidőre rákapcsolt az újonc, de nem tudott egyenlíteni. Mi több, a 81. percben Unai Gómez betalált, véglegesítve ezzel csapata győzelmét.

Madridban a Ronaldót és Benzemát továbbra is nélkülöző Real Madrid Casilla – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Bale, Morata, Asensio összeállításban fogadta a Celta Vigót. Noha a királyi gárda tavaly igencsak kitömte a galíciaiakat (7–1), és azt az idényt is korai góllal kezdte múlt héten San Sebastianban, most egy egész félidő sem volt elég Modricéknak a vezetés megszerzéséhez. Nem véletlenül emlegetjük a horvát középpályást, az eltiltása után visszatérő játékos volt messze a királyiak legjobbja. Három nagy lövést is megeresztett, az egyik fél méterrel tévesztett kaput, másodjára a lécet találta el, a harmadikat Sergio Alvárez védte nagy bravúrral. A második félidőt egy ijesztő helyzettel kezdte a Celta, ám újra ráerősített a Madrid. Bale szabadrúgása még ismét e lécet súrolta, a 60. percben azonban már nem volt apelláta. Egy szépen kidolgozott, sakk-matt akció végén Asensio még túl lezserül akarta átemelni a kapust, a labda visszajött Alvárezről, az érkező Morata azonban kíméletlenül bevágta. (Képünkön a center gólöröme.) Egy kissé megzavarodott a Celta, három perccel később a kiugró Morata a bal kapufa tövét találta el. Asensiót Lucas Vázquez váltotta, majd hideg zuhanyként jött az egyenlítés. Orellana a 66. percben fantasztikusan eltalált lövéssel vette be a kapujából kissé kint álló Casilla hálóját. Zidane újabb cserével próbált más irányt adni a meccsnek, Jamest küldte be a mezőny legjobbja, Modric helyére, valamivel később a dominikai Mariano lépett a pályára Morata helyett. A 81. percben egy rosszul sikerült mentést követően Lucas Vázquez középre gurított és Kroos 20 méterről „kapufás” gólt lőtt, azaz a labda Alvárez kapujának bal kapufájáról pattant a hálóba. Ezzel a Real lett az idény első két győzelemes együttese, s minimum vasárnapig átvette az éllovas szerepét.

Leganésben az abszolút újonc hazai együttes históriája első otthoni LaLiga-találkozóján az Atlético Madridot fogadhatta. A BL-döntős együttes az első héthez képest két változtatással, Oblak – Juanfran, Szavics, Godín, Filipe Luís – Saúl, Gabi, Augusto Fernández, Koke – Griezmann, Gameiro összetételben lépett a pályára. Bár az első játékrészben az esélyesebb Atleti dominált, az idényt győzelemmel kezdő újonc sem játszott alárendelt szerepet. A játékrész egyetlen gólszagú jelenetét Griemmann szép 10 méteres kapáslövése jelentette, Serantes kapus azonban a helyén volt. A második játékrészre állandósította fölényét az Atleti, a gólszerzás érdekében Simeone hármat is cserélt: Gameirót Fernando Torres, Gabit Carrasco, Augusto Fernándezt pedig Gaitán váltotta. Egyre fokozta a nyomást a vendégcsapat, a 81. percben Carrasco közeli lövését bravúrral védte Serantes. Még volt egy hatalmas ziccere a vendégcsapatnak, de Torres nem tudott betalálni közelről fejjel – maradt a gól nélküli döntetlen.

(Sport TV)

LALIGA 2. forduló, szombati mérkőzések:

Eibar–Valencia 1–0 (0–0)
G:
Pedro León (61.)
Osasuna–Real Sociedad 0–2 (0–0)
G:
Juanmi (45+2.), Unai García (öngól, 81.)
Real Madrid–Celta Vigo 2–1 (0–0)
G:
Morata (60.), Kroos (81.), ill. Orellana (66.)
Leganés–Atlético Madrid 0–0

Vasárnap három mérkőzést láthatnak a Sport1-en. 18-tól a Las Palmas–Granada, 20:15-től az Athletic Bilbao–Barcelona, 22:15-től pedig a Villarreal–Sevilla találkozót közvetítjük.