Először Bravo nélkül a katalánok • SportTV

Először Bravo nélkül a katalánok

2016. 08. 28. 10:22    
Olvasási idő: 2 perc

A Barcelona vasárnap lép pályára a Ligában, és Luis Enrique együttesére papíron elég nehéz találkozó vár, hiszen Bilbaóban kell bizonyítania. A Barca trénere a meccset megelőző szombati sajtótájékoztatón először a Bajnokok Ligája csütörtöki sorsolásáról beszélt. Mint ismeretes, a Barca a Manchester City, a Celtic és a Mönchengladbach mellé került a C- csoportba. „Minket, katalánokat semmi sem lephet meg. Tudjuk, hogy a Bajnokok Ligája az egyik legkeményebb, legnehezebb sorozat, és az első helyre is esélyes Manchester Cityvel kerültünk egy csoportba, ami ráadásul azért is pikáns, mert az angol együttes vezetőedzője Pep Guardiola, akinek jól ismerjük a kapcsolatát a Barcelonával, ráadásul odaszerződött a nyáron kapusunk, Claudio Bravo. Igazából miatta örülök is, hogy összecsapunk a Cityvel, mert így Claudiónak lehetősége lesz a pályán elbúcsúzni a Barca szurkolóitól. A csoportunk nem könnyű, hiszen van benne egy angol és egy német csapat, plusz a Celtic, amellyel játszottunk felkészülési meccset is a nyáron.”

Az Athletic Bilbaóról a következőt mondta Luis Enrique: „Azért örülök, hogy a San Mamesben játsszuk az első idegenbeli mérkőzésünket ebben a bajnoki szezonban, mert ez a stadion szinte kényszeríti az embert arra, hogy jól játsszon. Ami a Bilbaót illeti, jól ismerjük a játékát, tudjuk, hogy mennyi gondot tud nekünk okozni, hiszen keményen támad le, óriási nyomást gyakorol a labdás játékosokra, úgyhogy nagyon oda kell figyelnünk vasárnap este.”

A tréner külön kitért Claudio Bravóra is: „Először is szeretném elmondani, hogy nagyra értékeljük azt a munkát, amit Claudio elvégzett nálunk az elmúlt két évben. Ő egy igazi profi, rengeteget segített nekünk abban a kifejezetten nehéz időszakban, amikor Victor Valdes távozott a klubtól.” A Manchester Cityhez igazoló chilei kapus helyett Jasper Cillessen érkezett az Ajaxtól, aki Marc-Andre ter Stegennel küzdhet a kezdőcsapatba kerülését (képünkön a két kapus).

Végül néhány általános gondolat a Barcelona játékfilozófiájáról: „Az ellenfeleink ebben a szezonban is megpróbálják majd megnehezíteni a dolgunkat, ezért arra törekszünk majd, hogy többet legyen nálunk a labda, mint az előző szezonban. Egy csapat sikerének nagyon fontos eleme, hogy a játékosok bízzanak a védekezési képességükben. Ezért törekszünk arra, hogy a lehető legritkábban adjuk el a labdát, és ha megtörténik, akkor igyekszünk minél gyorsabban visszaszerezni. Persze a mi játékunkban is van kockázat, de az a célunk, hogy ezeket a kockázatokat a minimálisra csökkentsük.”

(Sport Tv)

Az Athletic Bilbao-Barcelona mérkőzést vasárnap 20:15-től élőben közvetítjük a Sport1-en.