Schweini 60 perccel búcsúzik • SportTV

Schweini 60 perccel búcsúzik

2016. 08. 29. 18:01    
Olvasási idő: < 1 perc

Bastian Schweinsteiger búcsúztatása áll majd a szerdai Németország-Finnország felkészülési mérkőzés középpontjában. A 32 éves középpályás Mönchengladbachban lép pályára 121., egyben utolsó találkozóján a Nationalelfben. Természetesen a Manchester United játékosa vezeti majd csapatkapitányként a német együttest a gyepre, aztán a tervek szerint a 60. perc környékén, nyilván hatalmas ünneplés közepette hagyja el a játékteret.

A válogatottól visszavonuló másik világbajnoknak, Lukas Podolskinak – sérülése miatt – a korábbi elképzelésektől eltérően, nem ez lesz a búcsúmérkőzése. Joachim Löw hétfői tájékoztatása szerint erre márciusban, egy másik hazai barátságos összecsapáson kerül majd sor. „Mindkettejük búcsúmeccsére egyből rábólintottam, ez számomra becsületbeli ügy volt – nyilatkozta a szövetségi kapitány. – Megértem a visszavonulásuk okait. Mindketten jó időpontban határoztak így, jó döntést hoztak, hogy a jövőben csak a klubcsapatukra összpontosítanak” – tette hozzá Löw.

Arra a kérdésre, hogy Schweinsteiger után ki lesz a Nationalelf csapatkapitánya, a szakvezető nem akart válaszolni, mint mondta, ezt csütörtökön hozza nyilvánosságra. A „csapattanácsban” megürült helyet Toni Kroos veszi át, mellette Manuel Neuer, Sami Khedira, Thomas Müller és Mats Hummels alkotja az ötfős testületet. Szinte bizonyosan ebből a körből kerül majd ki az új kapitány, és nagy meglepetést jelentene, ha nem Manuel Neuerre esne a választás.

A finnek elleni mérkőzésen pályára lép három friss olimpiai ezüstérmes játékos is. Max Meyer, Julian Brandt és az A-csapatban most debütáló Niklas Süle kap szerepet szerdán, a vasárnapi vb-selejtezőre viszont – az elmúlt időszak fokozott terhelése miatt – nem (feltétlenül) utaznak el.

(Sport Tv)

A Németország-Finnország mérkőzést szerdán 20:45-től, a Norvégia-Németország vb-selejtezőt vasárnap 20:30-től élőben közvetítjük a Sport1-en.