Az EHF-nél már a Veszprém vezet • SportTV

Az EHF-nél már a Veszprém vezet

2016. 09. 18. 15:01    
Olvasási idő: < 1 perc

Az EHF 2016-2017-es szezonban készített első BL-power rankingjét a Telekom Veszprém vezeti, míg az elitliga másik magyar csapata, a MOL-Pick Szeged a kilencedik.

Nem egészen egy héttel a VELUX EHF Bajnokok Ligája rajtja előtt a nemzetközi szövetség hivatalos BL-aloldala (www.ehfcl.com) elkészítette az első power rankingjét (szubjektív erősorrend), amelyet a Telekom Veszprém vezet. A szakírók szerint „Akárcsak az előző idényben, a Veszprém most is ideális felkészülésen van túl, és a Bajnokok Ligája-résztvevő Dinamo Bucuresti (34-27), valamint a hazai riválisok elleni győzelmekkel Xavi Sabaté óriási kerete megmutatta, máris jó állapotban van. A SEHA-ligában a Vardartól Szkopjéban elszenvedett vereség (22-29) alighanem csak apró kisiklás a negyvenedik születésnapját ünneplő klub emlékezetes szezonjában.”
A legutóbbi BL-idény ezüstérmese mögött a fogadóirodák által a végső győzelemre leginkább esélyesnek tartott PSG, valamint a német Füchse Berlin szerepel még a dobogón, míg az elitliga másik magyar résztvevője, a MOL-Pick Szeged a kilencedik a 28-as mezőnyben. „Carlos Pastor és új arculatú csapata hibátlan felkészülésen jutott túl. Hat barátságos meccs, hat győzelem, valamint a bajnokságban is csak sikerek kerültek a kosárba. Szergej Gorbok, Stas Skube és Mario Sostaric megmutatta, hogy máris beilleszkedett a magyar együttesbe, míg José Manuel Sierra és Balogh Zsolt ugyanolyan hatékony, mint az előző szezonban. A Szegeddel számolni kell, hogy ugyanúgy bejut az egyenes kieséses szakaszba, mint tette azt legutóbb” – írta a csongrádi gárdáról az EHF oldala.

(Sport TV)

BAJNOKOK LIGÁJA, férfiak

Az EHF power rankingje
1. Telekom Veszprém, 2. PSG, 3. Füchse Berlin, 4. Vardar Szkopje, 5. Flensburg-Handewitt, 6. Barcelona, 7. Tauron Kielce, 8. PPD Zagreb, 9. MOL-Pick Szeged, 10. THW Kiel

A Sport TV-n látható a magyar csapatok összes BL-mérkőzése a 2016-2017-es idényben.