Wenger és Busquets az útitársunk • SportTV

Wenger és Busquets az útitársunk

2016. 09. 22. 14:32    
Olvasási idő: 2 perc

Petur András kormányos, valamint „manncsaftja”, a Bognár György, Kemenes Szabolcs, László Csaba hármas segítségével újabb állomással vezetjük közelebb a Sport TV cardiffi BL-döntő felé tartó hajóját. Szó lesz a műsorban Wengerről, Busquetsről, a BL erősorrendjéről, meg ami még a szívesen improvizáló műsorvezető eszébe jut.

Mit nehezebb elhinni a mai futballvilágban? Hogy valaki 20 éven keresztül dolgozhat vezetőedzőként (pardon, a hely szelleme miatt menedzserként) gyakorlatilag háborítatlanul ugyanannál a sztárcsapatnál vagy hogy egy védekező középpályásért valaki valaha is hajlandó lesz 200 millió eurót fizetni? Hirtelen csak felvetettünk két olyan kérdést, amellyel a csütörtöki Út Cardiffba című labdarúgó-magazinunk foglalkozik.
Azt sajnos nem tudjuk megígérni, hogy az első felvetésről a korábban hasonlókat átélő Sir Alex Fergusont (Manchester United) vagy Guy Roux-t (Auxerre) is megkérdezzük, de azt igen, hogy adott esetben két edző, Bognár György és László Csaba is elmondja, nekik miért NEM sikerült 2 évtizedet lehúzniuk ugyanannál a klubnál. És hát ők azt is tudhatják, mi kell ahhoz, hogy valaki ennyi időt töltsön ugyanott. Túl egyszerű válasz lenne a folyamatos eredményesség, ami ráadásul nem is igaz (kezeket fel, aki tudja, mit nyert Ferguson az MU-val kinevezése első három évében!), meg Petur András műsorvezető ezt úgysem hagyná ennyiben.
A 200 millió eurós kivásárlási ár meg Sergio Busquets esetében érdekes, ő a Barca motorjaként csütörtökön hosszabbított szerződést, aki vinni akarja, ezt az irdatlan összeget kell letennie érte… Óhatatlanul ez lesz nem-igen rovatunk fő témája, ezen kívül szóba kerül itt még a Legia Warszawa edzőváltása, illetve az, hogy a Bundesligában megtörné-e a Bayern München egyeduralmát, ha bevezetnék a rájátszásos rendszert. Utóbbihoz támpontként annyit, hogy az előző német bajnoki idényben azért volt egy csapat, amely oda-visszavágós alapon jobb volt a Bayernnél. Annyit segítünk, nem a Dortmund volt. Viszont László Csabának ez csak „egyforintos” kérdés.
Harmadik szakértőnk, Kemenes Szabolcs a szubjektív erősorrendeknél (akár power rankingnek is mondhatjuk) kér majd főszerepet, na meg a jövő heti Atlético Madrid–Bayern München BL-szuperrangadó felvezetésénél. Elvégre azon a meccsen az európai elitbe tartozó két védelem csap össze, két kiemelkedő képességű kapussal, Oblakkal, illetve Neuerrel megtámogatva.

(Sport TV)

Az Út Cardiffba című labdarúgó-magazint 18:30-tól élőben sugározzuk a Sport1-en.