Ismét Antoine Griezmann döntött • SportTV

Ismét Antoine Griezmann döntött

2016. 09. 25. 13:42    
Olvasási idő: 3 perc

Négy meccset játszottak vasárnap a LaLiga Santander 6. fordulójából, ezekből kettőt a sporttelevízióban is mutattunk.

Leganésben a Valencia lépett fel, amely a hétközi fordulóban egy újonc, az Alavés ellen szerezte meg első győzelmét, hátrányból fordítva. A hátrány a másik újonc, a Leganés ellen is „összejött”, a 21. percben Omar beívelését a bántóan egyedül hagyott Szymanowski előredőlve, közelről fejelte Diego Alves kapujába. Bő félóra telt el, amikor egyenlítettek a vendégek. Egy rosszul hazagurított labdára Serantes kapus és Rodrigo rajtolt, a portugál belerúgott a kapusba, az oldalra perdülő labdára Nani csapott rá, aki egy jó csel után ügyesen a kapu bal sarkába helyezett. A friss Európa-bajnoknak ez volt az első LaLiga-gólja, más kérdés, hogy az érvényességéhez Fernandez Borbalán bíró (téves) jóváhagyása is szükséges volt. Az 51. percben Nani élesen a kapu elé lőtt labdájába Mario Suárez beleszúrt, így került a hazai kapuba. A másik oldalon hatalmas egyenlítési alkalmat szalasztott el a házigazda. Diego Alves kapus földre teremtette Albertót, a megítélt 11-es után viszont gyors vetődéssel hárította Szymanowski bal sarokba tartó labdáját. A hátralévő félórában mindkét együttesnek volt lehetősége a gólszerzésre, ám az eredmény nem változott. A Valencia három napon belül két újoncot is legyőzött a „beugró edző” Voro irányításával. Hétfőn kinevezik a végleges trénert, kérdés, a pozitív tendencia folytatódik-e…

Madridban az Atlético Oblak – Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luís – Gaitán, Augusto Fernández, Koke, Carrasco – Correa, Griezmann összeállításban futott ki a pályára a Depor ellen. Diego Simeone legényei az első félidőben számos gólhelyzetet alakítottak ki – a Legnagyobbat Griezmann hagyta ki – , a vezetést azonban nem sikerült megszerezni. Veszteségeket azonban szenvedett a csapat, két játékost is sérülés miatt kellett lecserélni, a 19. percben Reanato Augusto helyett Kokét, a 36.-ban Giménez helyett Lucas Hernándezt kellett beküldenie az argentin mesternek. A nagyon sokat szabálytalankodő, sok esetben oktalanul durváskodó vendég csapat a szünetre emberhátrányban vonulhatott, mert Fajr teljesen felesleges faultja a hosszabbítás 2. percében a második sárgát, s ezzel a pirosat is kicsalta Gil Manzano játékvezető zsebéből. A második félidőben őrületes nyomást gyakorolt ellenfelére az Atleti. Három lesgól, négy-öt kihagyott ziccer mellett egyszer sikerült szabályos körülmények közt is mattolni Germán Luxot. A 70. percben Juanfran indította a 11 perccel korábban Carrasco helyére beállt Gameirót, a francia csatár az alapvonalról visszagurított, és a tökéletesen érkező Griezmann két méterről az üres kapuba pöckölt. (Képünkön a társak köszöntik az ötgólos támadót.) A Depornak is akadt két lehetősége, de az Atlético-betonvédelem két oszlopa, Godímn és Lucas Hernández menteni tudott. A győzelemmel a madridi csapat fellépett a virtuális dobogó alsó fokára, azaz ismét – ebben az idényben először – a három nagycsapat áll a LaLiga táblázatának első három helyén.

Villarrealban a sárga tengeralattjáró hamar, 25 perc alatt dűlőre vitte a nyeretlen sereghajó újonc Osasuna elleni mérkőzését. Az eddig csak „luxusigazolásnak” tűnő Alexandre Pato először játszott a fokozott várakozásoknak megfelelően. Előbb Samu Castillejo alapvonalról visszagurított labdáját értékesítette közelről, mjad egy szép cselsorozata után az ő lábát húzta el a kapujából kijövő Álvaro Fernández. A büntetőt Bruno Soriano értékesítette biztos lábbal. Még az első félidőben a sárgák házi gólkirálya, Nicola Sansone is betalált, egy szép Pato–Samu Castillejo adogatás, és a középpályás remek tempópassza után. A játékrész utolsó pillanataiban egy vitatható büntetőből Roberto Torres szépített. A második félidőben magabiztosan őrizte meg előnyét a hazai együttes, amely ezzel továbbra is a szűk élcsoport tagja, csupán rosszabb gólkülönbségével szorul az ugyancsak 12 pontos Atlético Madrid mögé.

Barcelonában 90 percig úgy tűnt, a forduló első gól nélküli meccsét játssza az Espanyol vendégével, a Celtával. A hosszabbításban azomban a hazai védők nem figyeltek egy hosszan előrevágott labdára, a csereként beállt Giuseppe Rossi ott termett, és a 16-osról átlöbbölte a rossz tempóban kiinduló Diego Lópezt. Két percre rá az ugandai származású dán Sisto 70 méteren át (!) vezette a labdát, majd a 16-osról pontosan kilőtte a jobb alsó sarkot. A galíciai együttes első idegenbeli sikerét aratta, az Espanyol viszont harmadik hazai meccsén már második vereségét szenvedte el az új idényben.

(Sport TV)

LALIGA 6. forduló, vasárnapi mérkőzések:

Leganés–Valencia 1–2 (1–1)
G:
Szymanowski (31.), ill. Nani (33.), Mario Suárez (51.)
Atlético Madrid–Deportivo 1–0 (0–0)
G: Griezmann (70.)
Villarreal–Osasuna 3–1 (3–1)
G:
Pato (5.), Bruno S. (24. – 11-esből), Sansone (39.), ill. R. Torres (45+1. – 11-esből)
Espanyol–Celta Vigo 0–2 (0–0)
G:
Rossi (91.), Sisto (93.)

Hétfőn 19 órától láthatják a Sport1-en a forduló összefoglalóját. Rögtön utána kezdődik ugyanott Harmadik Félidő című stúdióműsorunk, a Real Madrid és a Barcelona bajnokijának részletes elemzésével.