Tarolt a Győr a BL-szavazáson • SportTV

Tarolt a Győr a BL-szavazáson

2016. 10. 18. 18:44    
Olvasási idő: < 1 perc

A Győri Audi ETO KC tarolt a női kézilabda Bajnokok Ligája idény eleji szavazásán: a magyar bajnokcsapat három játékost ad a Dream Teambe, továbbá az övé a legjobb edző és a legjobb hangulatú csarnok is.

A férfimezőnyhöz hasonlóan az európai szövetség a női Bajnokok Ligájában is megszavaztatta az edzőket arról, miképp néz ki az ő álomcsapatuk, ki a legjobb tréner az elitligában, továbbá melyik a legjobb hangulatú aréna. Nos, ebből a szempontból a Győri Audi ETO KC egész jól áll, három játékost delegál a legjobb hetesbe (ami igazából nyolcas, de erről majd később), ő adja a legjobb edzőt és a legjobb hangulatú csarnokot is.
Az edzők szerint így néz ki a női BL álomcsapata. Kapus: Katrine Lunde (Rosztov-Don, 6 szavazat); balszélső: Siraba Dembele (Rosztov-Don, 6); balátlövő: Cristina Neagu (Buducsnoszt, 10); irányító: holtversenyben Nycke Groot (Győr, 6) és Isabelle Gulldén (CSM Bucuresti, 6); jobbátlövő: Nora Mörk (Győr, 9); jobbszélső: Carmen Martin (CSM Bucuresti, 6); beállós: Heidi Löke (Győr, 13). A magyar csapatokban szereplő játékosok közül a kapus Kari Grimsbö (Győr, 4), a balátlövő Eduarda Amorim (Győr, 2), valamint az irányító Nerea Pena (FTC-Rail Cargo Hungaria, 2) kapott még jelölést a szakemberektől.
Az edzőknél a győri zöld-fehéreket dirigáló Ambros Martin nyert 12 vokssal, míg a csarnokok versenyében a győri Audi Aréna győzött 9 szavazattal, megelőzbe a Final Fournak otthond adó, 4 szavazatig jutó Papp László Sportarénát.

(Sport TV)

A kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmeit a Sport TV élőben követi nyomon.