Dárdai: újra lobogjon a tűz! • SportTV

Dárdai: újra lobogjon a tűz!

2016. 10. 24. 19:24    
Olvasási idő: 2 perc

Dárdai Pál és a Hertha BSC a St. Pauli ellen kerülhet közelebb nagy álmához, a Német Kupa berlini döntőjéhez.

„Korábban a kupával kapcsolatban az volt a mondás, hogy menjünk oda és nyerjünk valahogyan Aztán elég gyakran blamáltuk magunkat – fogalmazott a Német Kupával kapcsolatban Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője. – Mostanra azonban változtattunk a mentalitásunkon. Az előző szezonban már belekóstolt a csapat, hogy milyen egyszerű lángra lobbantani az eufóriát. Most be akarunk jutni a döntőbe!”
A berlini csapat a 2015-2016-os évadban a Dortmund elleni elődöntőben torpant meg, így nem jött össze neki a hazai közönség előtti finálé, most újra nekiveselkedik a gárda. Az első akadályt, ha nehezen is, de vette, a Regensburg ellen tizenegyesekkel ment tovább, kedden itt az újabb próba, a St. Pauli elleni ütközet. És a hamburgi együttes ellen egyszer már megégette magát a Hertha… 2005-ben a rendes játékidőben 2-0-ra, a hosszabbításban 3-2-re vezetett, a vége mégis 4-3 lett a St. Pauli javára. Dárdai akkor nem lépett pályára (Falko Götz vezetőedzőnél Niko Kovac játszott védekező középpályást), ez most sem lesz másképp, viszont az oldalvonal mellől ő dirigál.
A helyzete jobb, mint arra egy-két napja számítani lehetett, hiszen Brooks és Langkamp Köln ellen kapott „elefántpuszija” is rendbe jött, így Dárdainak csak könnyebb rotációt kell végrehajtania. A védelem például marad (ha Brooks nem jött volna rendbe, Stark megy vissza centerhalfnak, és akkor jöhetett volna Allan a középpályára), és igazából csak az a kérdés, hogy a balszélen Kalou, Haragucsi vagy Esswein kezd. A Köln ellen mindhárman a kezdőben voltak, a Kicker információi szerint most csak egyiküknek adatik meg ugyanez.
Haragucsi játszott eddig a legjobb formában, igaz, neki kellene a leginkább a pihenő. Ettől függetlenül meglehetősen ambiciózus nyilatkozatot adott: „A bajnokságban a rajz előtt 45 pont volt a célunk. Én viszont ötvenet akarok és szeretnék kijutni az európai porondra. Azt pedig még külföldi játékosként is érzem, mit jelent a kupa a klubnak. A célom és az álmom, hogy a saját stadionunkban pályára léphessek a döntőben. Az előző évben nagyon közel voltunk hozzá, most újra megpróbáljuk.”

(Sport TV)

A St. Pauli-Hertha Német Kupa-mérkőzést kedden 20:30-tól élőben közvetítjük a Sport1-en.