Sima volt a presztízsmérkőzés • SportTV

Sima volt a presztízsmérkőzés

2016. 11. 11. 23:38    
Olvasási idő: 2 perc

Sima angol győzelmet hozott a 2018-as világbajnokság európai selejtezőinek negyedik játéknapján a Skócia elleni presztízsmérkőzés. A Wembleyben rendezett a találkozón a hazaiak három fejes gólt értek el: az első félidőben Sturridge, a fordulás után Lallana és Cahill volt eredményes. Az F-csoport másik két összecsapásán is érvényesült a papírforma, a szlovákok és a szlovének is győztek. Igaz, utóbbiak csak 1-0-ra verték idegenben Máltát, az egyetlen találatot Verbic jegyezte. A szlovákok az eddig veretlen Litvániát fogadták, és 15 perc elteltével, Nemec és Kucka révén már kétgólos előnyben voltak. Skrtel még a szünet előtt növelte a különbséget, a 4-0-s végeredményt Hamsik állította be.

Az C-csoportban a nagyon tartalékos német válogatott negyedszer is kapott gól nélkül győzött – persze San Marino ellen nem is lehetett más az elvárás. A Nationalelfben először szereplő Gnabry három, a balhátvéd Hector két gólt szerzett, de betalált Khedira és Volland is, Stefanelli pedig öngólt vétett. A csoport másik két mérkőzésén viszont hazai siker született. Az első három fordulóban Azerbajdzsán sem kapott gólt, most Észak-Írországban viszont négyet is. Megszerezte első győzelmét a mostani selejtezősorozatban Csehország, amely 2-1-re verte Norvégiát.

Az E-csoportban a montenegrói válogatott a szünetben már 2-0-ra vezetett az addig gyakorlatilag semmit nem mutató örmények otthonában. A hazaiak a második félidőben „feltámadtak”, Grigorjan és Harojan révén egyenlítettek, majd két másodperccel a ráadás vége előtt Gazarjan belőtte a győztes gólt. Montenegró bő két órával később elvesztette első helyét is a tabellán, miután a lengyelek nyertek Romániában. A vendégek gyorsan vezetést szereztek Grosicki góljával, a hajrában Lewandowski duplázott, így a vége 3-0 lett. Három góllal nyertek a dánok is, akik a nyeretlen Kazahsztánt győzték le 4-1-re.

Rendeztek egy mérkőzést az A-csoportban is, amelyen a három forduló után pontosan azonos mutatókkal rendelkező Franciaország és Svédország csapott össze Saint-Denis-ben. A vendégek az 55. percben Forsberg révén kerültek előnybe, de két perccel később Pogba egyenlített. A győztes gólt egy hatalmas védelmi hiba után, a 65. percben Payet érte el.

(Sport Tv)