Győri vereség Dániában • SportTV

Győri vereség Dániában

2016. 11. 12. 17:41    
Olvasási idő: < 1 perc

Négy győzelem után ötödik mérkőzésén kikapott (27-23) a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjában: a magyar együttes a dán Midtjylland otthonában maradt alul négy góllal. Ezzel eldőlt, hogy az ETO nem visz maximális pontszámot a középdöntőbe, valamint, hogy a Rosztov nem juthat tovább ebből a kvartettből.

Az itthon 12 góllal megnyert első meccs után roppant gyengén kezdett a Győr, a hazaiak 4-1-re elhúztak, majd fokozatosan növelve a különbséget a 21. percben már 11-4 volt az állás a dinamikusan és eredményesen rohamozó dánok javára. Valamelyest magához tért a Győr (12-9), ám a szünetre újfent nagyobbra dagadt a különbség (15-10).
A második játékrészben rendre hol három, hol négy találattal vezetett a Midtjylland, s bár az ETO-nak többször is lehetősége nyílt kétgólnyira felzárkózni, ezeket az alkalmakat elmulasztotta. Mivel pedig a védekezése mindvégig foghíjas volt, és a kapusok teljesítménye sem segített, biztosan nyert 27-23-ra a dán együttes.
A hazaiaknál kiemelkedett a 8 gólig jutó Jörgensen, és az 5-5 találattal záró Kristiansen, Burgaard kettős. A vendégcsapat legeredményesebb játékosa a holland Yvette Broch és Görbicz Anita volt hat-hat góllal.
Az ETO ezt megelőzően február közepén veszített tétmérkőzést rendes játékidőben.
A Midtjylland sikerével eldőlt, hogy a C csoportból az orosz Rosztov-Don esik ki, vagyis a csoportkör utolsó fordulója ebben a kvartettben tét nélküli lesz.

A férfi kézilabda BL csoportmérkőzései közül 17 órától a Telekom Veszprém – Silkebort, 18.45-től pedig a Celje – MOL-Pick Szeged találkozótláthatják a Sport1-en!

Női Bajnokok Ligája, 5. forduló:

C csoport:
Midtjylland (dán) – Győri Audi ETO KC 27-23 (15-10)
pénteken játszották:
Rosztov-Don (orosz) – CSM Bucuresti (román) 20-22 (11-10)

D csoport:
Krim Ljubljana (szlovén)–Esbjerg (dán) 27–22 (13–13)

B csoport:
vasárnap játsszák:
Leipzig (német)-Asztrahanocska (orosz) 14.00
FTC-Rail Cargo Hungaria – Vardar Szkopje (macedón) 14.45, Sport1