Kéjutazás helyett gyilkos csata • SportTV

Kéjutazás helyett gyilkos csata

2016. 11. 12. 08:14    
Olvasási idő: 3 perc

A Győri Audi ETO KC a Midtjylland otthonában a továbbjutás után a csoportelsőség kérdését is eldöntheti, míg két másik acélos magyar csapat, az Érd és a Dunaújváros az EHF-kupa harmadik fordulójában egymással meccsel.

A Győri Audi ETO KC-nak két alkalommal is lehetősége lesz arra, hogy kiejtse a Bajnokok Ligája-rajt előtt talán a legnagyobb vetélytársának tartott Rosztov-Dont. Az első meccslabda értékesítéséről szívesen lemondanánk, hiszen akkor a Midtjylland otthonában megszakadna a csapat hibátlan sorozata a BL-ben (ha a dánok pontot szereznek, biztossá válik, hogy a C-csoportból a Győr, a CSM Bucuresti és a Midtjylland lesz ott a középdöntőben), a második „beverésére” viszont nagyon várunk, hiszen akkor a Győr otthon legyőzné az oroszokat.
Most azonban még ne tekintsünk a jövő heti meccsre, hanem foglalkozzunk a dániai túrával, annál is inkább, mert otthon aratott 12 gólos győri győzelem ide vagy oda, nem kéjutazás vár a csapatra északon. A Midtjylland március 5. óta nem kapott ki hazai közönség előtt (9 meccs, 9 győzelem), a legszorosabb meccset a fentebb már említett Rosztovval vívta, amelyet két góllal győzött le. Ebben a szezonban a nagy favorit mellett már a címvédő CSM Bucuresti is térdre kényszerült az IBD-arénában, most pedig jön az immár egyedüliként első számú esélyes (ne feledjük, a szezon előtti power rankiget még holtversenyben vezette a Rosztovval) Győr. „Jól hangzik, hogy a csoport második helyén állunk, de ez még nem jelenti azt, hogy már továbbjutottunk. Megnézzük, képesek vagyunk-e újabb lépést tenni előre. Egy vagy két pontot szeretnék szerezni” – jelentette ki a lila-fehér klub honlapján Kristian Kristensen, a Midtjylland vezetőedzője.
Persze, a Győr is két pontért ment Dániába, amit Ambros Martin vezetőedző nem győzött hangsúlyozni: „A Bukarest és a Rosztov is elbukott Ikastban, nehéz ott győzni – fejtegette a spanyol tréner. – A két pontért utazunk, mert még nem dőlt el, kik jutnak tovább velünk a csoportból. Ez az összecsapás teljesen más lesz, mint az első meccs volt, amikor két kulcsjátékosát nélkülözte ellenfelünk. Nálunk most szerencsére mindenki egészséges, de a rövid idő alatt lejátszott sok meccs talán kicsit mentálisan és fizikálisan nyomot hagy a játékosokon. A fontos meccseken jól játszottunk, átéreztük a dolgok fontosságát, tudjuk milyen fontos időszak ez számunkra. A keret mindenképpen készen áll, de már azért érezni, hogy az ősz végén járunk.”
A Buducsnoszt pénteki vereségével a BL-mezőny egyetlen százszázalékos csapatává „avanzsáló” Győr a teljes keretével készülhet a meccsre, továbbá egy világsztár szurkolóval. Heidi Löke ugyanis a minap kijelentette, mostantól ő a gárda legnagyobb szurkolója. A két csapat első meccsén még a legnagyobb góldobó volt a maga nyolc találatával – nem kételkedünk benne, hogy Yvette Broch mindent megtesz majd a produkció megismétléséért.

(Sport TV)

Ez nem magyar bajnoki

Amit elképesztően nem szerettünk volna, az az EHF sorsolásán „összejött”: két magyar csapat összekerült a női EHF-kupa harmadik fordulójában, így biztosan nem lesz teljes a flottánk a csoportkörben. Ráadásul az Érdnek és a címvédő Dunaújvárosnak eredetileg még csak nem is a csoportkör volt a végső célja, hanem egy annál sokkal messzebbi állomás. Erre most egymással meccselnek. Az eredmények alapján az Érd várhatja jobb formában a párharcot, lévén, a szezonban még veretlen tétmeccsen (9 győzelem, 1 döntetlen), a nagyra tartott Issy Paris-t oda-vissza eltángálta becsülettel, míg az Újvárosnak 7 győzelem mellé már két vereség is becsúszott, igaz, ezek közül csak a Vác elleni nem védhető, a Győrtől még a kontinens legszűkebb elitje is csak nyeli a pofonokat. „Egy nemzetközi kupameccs mindig más, mint egy sima bajnoki sorozat, kevesebb a lehetőség a hibázásra, s mivel itt oda-visszavágós rendszerű párharcról van szó, nagyon taktikusa, megfontoltan és fegyelmezetten kell játszanunk ahhoz, hogy sikert érjünk el. Az érdiek előnyére válhat, hogy gyakorlatilag nem változott a keretük tavaly óta, egy összeszokott, jó csapat lesz az ellenfelünk, de mi is egyre jobban összeállunk, s igyekszünk a lehető legjobban felkészülni ellenfelünkből, nemcsak csapatként, hanem egyénileg is” – nyilatkozta az esélyekről Szalai Babett, a címvédő irányítója.

A Sport1-en 14:45-től élőben közvetítjük a Midtjylland-Győri Audi ETO KC BL-mérkőzést, a Sport2-n pedig 15:45-től az EHF-kupa 3. fordulójából szintén élőben sugározzuk az Érd-Dunaújvárosi KKA találkozót.