Izland csendben fejre állt Zágrábban • SportTV

Izland csendben fejre állt Zágrábban

2016. 11. 12. 20:46    
Olvasási idő: < 1 perc

Horvátország legyőzte Izlandot a világbajnoki selejtezősorozat I-csoportjában. A hazaiak Brozovic két gólján és a győzelmen túl, Luka Modric visszatérésének is örülhettek.

A horvát labdarúgó-válogatottnak a szurkolók rendbontása miatt zárt kapuk mögött kellett fogadnia az izlandi csapatot. A találkozó kevés izgalmat és ziccert hozott, Izlandnak nem is volt kaput eltaláló kísérlete, a horvátok a 15. perctől kezdve előnyben futballozhattak. Ekkor Ivan Rakitic kényszerítőzött Marcelo Brozoviccsal, akinek távoli lövése a bal alsóban kötött ki.
A második félidőre beállt Luka Modric is. A Real Madrid középpályása ezek szerint felépült sérüléséből. A 91. percben Brozovic újabb remek lövése kötött ki a kapuban, ekkor már Modrictól kapta a gólpasszt. A 2–0-s sikernek köszönhetően a horvátok már pontelőnnyel vezetik csoportjukat.
Az I csoport másik mérkőzésen az eddig nyeretlen Törökország (Bognár Tamás játékvezetése mellett), az első félidőben még nem boldogult a koszovói védelemmel, a másodikban azonban kétszer is feltörte azt.

A D csoportban Írország győzni tudott Bécsben, míg a Grúzia-Moldova találkozó 1-1 lett.

20.30-tól a Liechtenstein-Olaszország vb-selejtezőt láthatják a Sport2-n, míg 20.45-től a Spanyolország-Macedónia következik a Sport1-en! 23 órától a szombati kilenc mérkőzésről mutatjuk a szokásos Összefoglalót!

Európai vb-selejtezők, 4. forduló

I-csoport:
Horvátország–Izland 2–0 (Brozovic 15., 91.)
Törökország–Koszovó 2–0 (B. Yilmaz 51., V. Sen 55.)
később:
Ukrajna–Finnország 20.45

D-csoport:
Ausztria–Írország 0–1 (McClean 48.)
Grúzia–Moldova 1–1 (Kazaisvili 16., ill. Gatcan 78.)
később:
Wales–Szerbia 20.45