Spanyol-olasz "holtverseny" • SportTV

Spanyol-olasz „holtverseny”

2016. 11. 12. 23:49    
Olvasási idő: 2 perc

Az európai labdarúgó világbajnoki selejtezők G-csoportjában Spanyolország 4-0-ra nyert Macedónia ellen otthon, míg a hatos másik favoritja, Olaszország Liechtensteinben érte el ugyanezt az eredményt. Az albán-izraeli meccsen kettő hazai piros lap mellé három vendéggól született.

A spanyol-macedón végeredménye becsapós lehet, a hazaiak bizony megszenvedtek a macedónokkal, csak a Moratával csatázó Velkoszki öngóljának köszönhető a „furia roja” vezetése a szünetig (1-0). Lopetogui együttese a második félidőben jobban koncentrál, a 63. percben Vitolo fejesével eldőlt tulajdonképpen a mérkőzés, a hajrára pedig elfáradtak a macedónok. Az első válogatott gólját szerző Nacho Monreal és a nemzeti csapatban tétmeccsen először eredményes Aritz Aduriz biztosította be a spanyolok győzelmét (4-0).
A spanyol válogatott zsinórban az 57. vb-selejtezőjén maradt veretlen.

Az olaszok már az első félidőben – Andrea Belotti kétszer, Ciro Immobile és Antonio Candreva egyszer volt eredményes – négy gólt szereztek Liechtensteinben. Ilyenre csaknem három évtizede nem volt képes a „squdra azzurra”. 1987-ben a máltai Eb-selejtezőben vonultak 5 gólos előnnyel szünetre az olaszok, aztán ellabdázgattak a másodikban – újabb gól nélkül. Ezt tették most az utódok is (0-4).

A csoport harmadik meccsét, az Albáni-Izrael találkozó helyszínét terrorfenyegetettség miatt megváltoztatták. Ennek súlyát a vendégek bírták jobban, 3-0-ra nyertek, míg a hazaiak két „egyből pirosat” idegeskedtek össze.
Itt a csoport élén a 10-10 pontos spanyol-olasz duó áll.

A szombat esti Wales-Szerbia (D-csoport) találkozó 1-1-es döntetlennel végződött, Ukrajna pedig egygólos mérkőzést nyert Finnország ellen (I-csoport).

A vasárnapi európai vb-selejtezők közül a Sport2-n 17.45-től Luxemburg-Hollandia, 20.30-tól Belgium-Észtország mérkőzés kerül képernyőre. A Sport1-en 20.45-től a Svájc-Feröer, 20.30-tól a Portugália-Lettország találkozót közvetítjük élőben. Az este 11-kor induló napi Összefoglaló után, éjféltől pedig a Magyarország-Andorra összecsapás is adásba kerül!

Európai vb-selejtezők, 4. forduló,
szombat esti eredmények,

G-csoport:
Albánia 0 – 3 Izrael
Gólszerző: Zahavi 18′ Einbinder 66′ Atar 84′
Kiállítva: Djimsiti 17′ Berisha 55′
Liechtenstein 0 – 4 Olaszország
Gólszerzők: Belotti 11′ 44′ Immobile 12′ Candreva 32′
Spanyolország 4 – 0 Macedónia
Gólszerző: Velkoszki (öngól) 34′ Vitolo 63′ Monreal 84′ Aduriz 85′

D-csoport:
Wales 1 – 1 Szerbia
Gólszerző: Bale 30′ ill., Mitrovics 86′

I-csoport:
Ukrajna 1 – 0 Finnország
Gólszerző: Kravets 25′