Bravúrdöntetlen után bravúrgyőzelem? • SportTV

Bravúrdöntetlen után bravúrgyőzelem?

2016. 11. 13. 12:01    
Olvasási idő: 2 perc

A tulajdonképpeni csoportdöntőn fogadja a Syma-csarnokban az FTC Rail Cargo-Hungaria együttese a legutóbbi BL-harmadik macedon Vardar Szkopjét. A mérkőzés előtt a Fradi hivatalos honlapjának beharangozóját idézzük, amelyben Kovacsics Anikó, a csapat egyik klasszisa nyilatkozott a találkozó esélyeiről.

Egy hónappal ezelőtt a szkopjei döntetlen (27–27) értékelésekor azt írtuk, hogy nemcsak az elhalászott egy pont nagyon fontos, hanem a lelkek, az önbizalmak helyrerázódásához is létfontosságú volt a bravúr. A prognózis helyesnek bizonyult, ugyanis csapatunk az elmúlt négy hétben magabiztosan hozta, amit hoznia kellett, a BL-ben és a bajnokságban is hibátlanul menetel. Mostanra pedig elértünk odáig, hogy ha vasárnap a Vardar ellen újra bravúrt ér el a Fradi, akkor már a megszerzett pontok érnek többet, elvégre ezek rengeteget jelenthetnek a középdöntőben. Persze, könnyű lenne már a második kört számolgatni, de ne felejtsük el, hogy a Vardar Szkopje fantasztikusan erős csapat, kisebb világválogatottal ér fel, a szakemberek a végső győzelemre is esélyesnek tartják, vagyis az újabb két pontért óriásit kell harcolni.

„Biztos vagyok benne, hogy nehezebb lesz ez a meccs, mint a szkopjei volt, és nem is azért, mert ott lebecsültek volna minket, ezt nem éreztem akkor, hanem mert az első tétmeccsük volt, nem ismerték még az erőviszonyokat, és nem is állt össze még addigra a csapatuk. Azóta viszont látványosan fejlődött a játékuk, gyorsabban kézilabdáznak – mondta Kovacsics Anikó, aki nyolc góljával az első összecsapás egyik hőse volt. – Edzőt is váltottak, és ez mindig új lendületet ad a csapatoknak, ám úgy gondolom, hogy két-három hét alatt azért csodát nem lehet tenni. A játékoskeretüket nézve azonban alapból, edzőváltással vagy anélkül iszonyatosan jó csapat. Ugyanakkor mi is tudjuk, hogy mi múlik ezen az összecsapáson, és afelől senkinek se legyen kétsége, hogy százhúsz százalékot adunk majd bele, hogy utólag ne lehessen kérdés, hogy megtettünk-e mindent.”

A szkopjei meccsen elsősorban a második félidei – Danick Snelder és Hornyák Dóra irányította – védekezésünknek, valamint a kiválóan működő három irányítós játéknak köszönhettük a pontszerzést, és kérdés, ezúttal miként működik az akkor bevált taktika.

„Ha azt a védekezést nyújtjuk, amit ott, akkor bizakodhatunk, elsősorban a rohanást kell meggátolnunk, mert abban nagyon jók – magyarázta Kovacsics Anikó. – Az tuti, hogy készülnek a három irányítós játékunkra, hiszen ők is videóznak, elemzik a meccseinket, de ezen a szinten már minden mérkőzés előtt így van. Éppen ezért kell mindig valami kis pluszt hozni, én bízom benne, hogy ezúttal is el tudjuk adni ezt a verziót, ám halkan hozzátenném, hogy most már többen vagyunk, így nőtt a variációink száma. A hazai pálya is a mi malmunkra hajthatja a vizet, már Szkopjéban is sok magyar volt, hallhattuk a hangjukat, most pedig, hogy az egész csarnok a mi szurkolóinkkal lesz tele, eggyel többen érezhetjük majd magunkat.”

(fradi.hu)

Az FTC Rail Cargo-Hungaria–Vardar Szkoje női kézilabda BL-mérkőzést 14:45-től kezdődő műsorunkban a Sport1-en közvetítjük.