Sima sikerrel zárt a Győr • SportTV

Sima sikerrel zárt a Győr

2016. 11. 19. 17:32    
Olvasási idő: < 1 perc

Győzelemmel zárta a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörét a Győri Audi ETO. A magyar együttes hét góllal verte a Rosztov-Dont.

A találkozó első gólját Görbicz révén a hazaiak szerezték, a következő kettőt viszont az oroszok. Sokkal nagyobb baj volt viszont, hogy az 5. percben súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett a válogatott keretébe is meghívott Korsós Dorina. A nyolcadik percre fordítottak a zöld-fehérek, de az első játékrész kétharmadánál két találattal a Rosztov állt jobban. 9-11-et követően 6-1-es futással zárta a félidőt a magyar együttes, amely a szünetben így 15-12-re vezetett.

A második játékrész első találatát Amorim révén megint a mieink dobták, akik a 40. percben már ötgólos előnyben voltak. A vendégek időt kértek, ami látszólag jót tett, hiszen egymás után kétszer voltak eredményesek. A 46. perc elején 22-19 volt az ETO javára, amikor Görbicz zsinórban háromszor talált be, hamarosan pedig már hat találat volt a különbség a két együttes között. A hajrában aztán Görbicz gyors egymásutánban kétszer is a saját térfeléről lőtt az üresen hagyott hálóba, bő két perccel a vége előtt pedig a mindössze 16 éves Pál Tamara is feliratkozott a Bajnokok Ligája gólszerzői közé. A Győr harmadik hazai BL-találkozóján is harminc gól fölé jutott, végül 32-25-re nyert, és csoportelsőként jutott tovább, a Rosztov-Don az utolsó helyen zárt.

(Sport Tv)