Idegenben nyert a MOL-Pick Szeged • SportTV

Idegenben nyert a MOL-Pick Szeged

2016. 11. 19. 20:09    
Olvasási idő: < 1 perc

Svédországban győzött a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 7. fordulójában. A magyar együttes a Kristianstadot verte nyolc góllal.

Az összecsapás elején felváltva estek a gólok, majd 3-2-es hazai vezetést követően a magyarok egymás után négyszer voltak eredményesek. A szegediek remekül játszottak, és a 20. percben már hat találat volt az előnyük. Az első játékrész hajrájában aztán csökkenteni tudták hátrányukat a svédek, akik egy időn túli szabaddobás-góllal alakították 12-15-re eredményt.

Ahogy a szünet előtt Gudmundsson érte el az utolsó gólt, úgy a fordulás után az izlandi volt először eredményes. A következő négy találatból viszont hármat a mieink jegyeztek, akik a 40. percben már öt góllal álltak jobban. Ezt a különbséget tartotta is a Szeged, majd növelni is tudta, a hajrában már kilenc volt közte. A vége 29-21 lett a magyaroknak, akik ezzel megelőzték a tabellán a német Rhein-Neckar Löwent.

A szegedieknél a hét gólig jutó Gorbok volt a legeredményesebb, Balogh és Bánhidi öt-öt találatot jegyzett, a Kristianstadban Gudmundsson ugyancsak öt gólt szerzett.

(Sport Tv)