Nikolics-gól Dortmundban + 11! • SportTV

Nikolics-gól Dortmundban + 11!

2016. 11. 23. 00:09    
Olvasási idő: 3 perc

Történelmi mérkőzés Dortmundban, a Bajnokok Ligája gólrekordját, 12-őt hozott össze a Borussia és a Legia Warsawa az F-csoport 5. fordulójában. A lengyel gárdába csereként beálló magyar válogatott csatár, Nikolics is szerzett egyet, de a német együttes 8-4-es sikere miatt nem volt felhőtlen a boldogsága. A csoport lisszaboni találkozóján különösebb megerőltetés nélkül nyert – bár a vége izgalmasan alakult – a Real Madrid a Sporting ellen, így a német és a spanyol gárda már továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Sporting-Real Madrid
A lisszaboni együttesben nevelkedő Cristiano Ronaldo visszatért a José Alvalade Stadionba a királyi gárda játékosaként.
Zinedine Zidane egy helyen változtatott a szombati Atlético elleni győztes kezdőcsapatához képest, az egy hónapig sérüléssel bajlódó Sergio Ramos visszatért a védelem tengelyébe Nacho helyére.
Az első fél órában szinte semmi sem történt, utána viszont egy kicsit felpörögtek az események. A 29. percben Varane elé pattant a labda egy szabadrúgás után, a francia védő pedig állítgatás nélkül a kapuba lőtt (0-1).
Hátrányban valamelyest aktívabb volt a Sporting, de előbb Ramos mentett hatalmasat fejjel Bruno Cesar lövése után, majd utóbbi szabadrúgása kerülte el nem sokkal a rövid felsőt.

A második játékrész Sporting-rohamokkal indult, de egy 64. percben történt hazai kiállítás miatt úgy tűnt, el is dőlt a mérkőzés. Viszont a Real nagyon visszavett az addig sem fergeteges tempójából, a csereként beálló Fabio Coentrao kezezése után befújt tizenegyest Adrien Silva értékesítette (1-1).
A hajrában mégis hozta a kötelezőt a címvédő, mivel nem sokkal pályára lépése után Benzema bólintotta mutatósan a Sergio Ramos által fejére rajzolt labdát a hazaik kapujába (1-2). Győzelmével a Real tovább is jutott a nyolcaddöntőbe.

Dortmund-Legia

A csoport másik mérkőzésén, Dortmundban potyogtak a gólok. Meglepetésre a Legia Warszawa szerezte meg a vezetést (szeptemberben Varsóban Borussia hintett egy „hatost”) a 10. percben – a lengyeleknél Nikolics Nemanjaa kispadon kezdte a meccset – de a sárga-feketék gyorsan fordítottak.
Kagawa egy perc alatt duplázni tudott, amelyet még három Borussia-gól követett az első félidőben, igaz egyet még a Legia is berámolt (5-2).

A fordulást követően Reus is megszerezte a második gólját, igaz lengyel részről Kucharczyk is eredményes tudott lenni (6-3). Nikolics a 75. percben beállt, és a 83. percben megszerezte első gólját a főtáblán, amellyel 7-4-ra alakította az állást, a vége – a sérüléséből felépült Reus harnadik góljával 8-4 lett.
A 12 gól új BL-rekord! Eddig a 2003-04-es kiírásban játszott Monaco-Deportivo 8-3 vitte a pálmát!
Ja, a Dortmund vezeti a négyest, Madridban csoportdöntő lesz december 7-én, míg innen akár még Nikolicsék is folytathatják az Európa-ligában.

Az E-csoport kora esti mérkőzésén 1-1 született Moszkvában, amivel a CSZKA búcsúzott minden álmától, a Leverkusen pedig aggódhatott, hogy a Tottenham csodát tesz a kvartett éllovasának otthonában. Nem tett, 2-1-re nyert a Monaco.

A H-csoport rangadóján az eddig még gólt sem kapó Sevilla korán megszerezte a vezetést a Juventus ellen. Egy buta kiállítás (Vazquez, 36.p) megzavarta a spanyolokat. A „zebrák” még a szünet előtt büntetőből egyenlítettek, majd még kétszer mattolták a hazai védelmet (1-3). A Juventus így már továbbjutó, míg a Sevilla még nem lazulhat bele, mivel a Lyon nyert (0-1) Zágrábban.

A G-jelű kvartettben tovább folytatta parádés szereplését a Leicester City. Az angol bajnok az FC Bruges ellen nyert hazai pályán, így bebiztosította továbbjutását. Ráadásul az is eldőlt, hogy Claudio Ranieri együttese a csoport élén végez.
Érdekesség, hogy az angolok az ötödik csoportmeccsükön kapták az első gólt, több mint 400 perc után. A csoport másik találkozóján nem bírt egymással a Köbenhavn és a Porto (0-0). Ez még nagyon kínos perceket okozhat a portugáloknak.

A szerdai BL-mérkőzések közül élőben közvetítjük 17.45-től a Rosztov-Bayer München (Sport1), 18.45-től a Besiktas-Benfica (Sport2), 20 órától a Celtic-Barcelona (Sport1), 20.45-től pedig az Arsenal-PSG (Sport2) mérkőzést. 23 órától jön a szerdai Összefoglaló (Sport1)!

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló,
keddi eredmények,

E-csoport:
CSZKA Moszkva – Bayer Leverkusen 1-1 (0-1)
G: Natcho (75. – büntetőből) ill. Volland (16.)
AS Monaco – Tottenham 2-1 (0-0)
G: Sidibe (48.), Lemar (53.) ill. Kane (52. – büntetőből)

F-csoport:
Sporting – Real Madrid 1-2 (0-1)
G: A. Silva (81. – büntetőből) ill. Varane (29.), Benzema (87.)
Kiállítva: J. Pereira (64.)
Borussia Dortmund – Legia Warszawa 8-4 (5-2)
G: Kagawa (17., 18.), Sahin (20.), Dembele (29.), Reus (32., 52, 90+2.), Passlack (81.) ill. Prijovic (10., 24.), Kucharczyk (57.), Nikolics (83.)

G-csoport:
Leicester City – Club Brugge 2-1 (2-0)
G: Okazaki (5.), Mahrez (30. – büntetőből) ill. Izquierdo (52.)
FC Köbenhavn – FC Porto 0-0 (0-0)

H-csoport:
Sevilla – Juventus 1-3 (1-1)
G: Pareja (9.) ill. Marchisio (45+2. – büntetőből), Bonucci (84.), Mandzukic (90+4.)
Kiállítva: Vazquez (36. – Sevilla)
Dinamo Zagreb – Olympique Lyon 0-1 (0-0)
G: Lacazette (72.)