Csoportelső a Barca és az Atlético • SportTV

Csoportelső a Barca és az Atlético

2016. 11. 23. 20:24    
Olvasási idő: 2 perc

A spanyol együttesek közül a Barcelona és az Atlético Madrid is megnyerte a maga csoportját a Bajnokok Ligájában.

Nem maradt nyitott kérdés a C-csoportban, a Barcelona csoportelsőként, a Manchester City másodikként lesz ott a tavaszi BL-folytatásban, a Mönchengladbach átszáll az Európa-ligába, a Celticnek meg volt egy jó kis őszi kalandja. A Barca az első helyet érő győzelmet a Messi duplájával kiharcolt glasgow-i sikerrel söpörte be, a City pedig a továbbjutását egy németországi iksszel tette biztossá. Utóbbi meccs az 1-1 gól mellett két pirosat is hozott – igazságos elosztásban, hiszen a ‘Gladbachból Stindl, a Cityből Fernandinho kapott levonulási parancsot.
A Borussia Dortmund elleni bajnoki rangadó után a Rosztov elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést is elveszítette a Bayern München. Csak Oroszországban még blamálta is magát, miután olykor a nemtörődömség volt felfedezhető a játékában. Pedig a keleti télben a bajorok szereztek vezetést, César Navas rossz felszabadítása után Douglas Costa zúdított a léc alá. Csakhogy erre még a szünet előtt válaszolt a Rosztov: Douglas Costa rossz passza után lódult meg a házigazda, az akció végén Azmun még Boatenget is kiszánkóztatta a világból, mielőtt a kapu bal oldalába lőtt volna. Boateng a második rosztovi gólból is részt vállalt, hiszen az ő szabálytalansága utáni tizenegyesből szerzett vezetést Poloz. Bernat ezt még ki tudta egyenlíteni (körülbelül a meccs egyetlen gördülékeny támadásából), viszont Noboa szabadrúgásból szerzett góljára már nem bírt reagálni a Bayern. Bezzeg az Atlético Madrid tudott a Bayern vereségére! Az előző kiírás döntőse Griezmann duplájával legyőzte a PSV-t, és ezzel már biztos, hogy csoportelsőként jut be a nyolcaddöntőbe. Más csoportelső meg kezdhetnek rettegni a Bayerntől, még ha ez az őszi forma alapján nem feltétlenül indokolt is.
Rosztovval ellentétben Isztambulban a három szerzett gól csak a döntetlenhez volt elég: a Besiktas és a Benfica is 3-0-ra megnyert egy-egy félidőt, így jött össze a 3-3-as végeredmény. Az első játékrészben úgy tűnt, a Benfica eldöntötte a találkozót, de aztán a „fekete sasok” minden erőtartalékukat mozgósítva visszajöttek a meccsbe, igaz, Aboubakar egyenlítő gólja után a győzelemre már nem maradt esélyük.

(Sport TV)

BAJNOKOK LIGÁJA, 5. forduló, szerdai játéknap

A-csoport
Arsenal-PSG 2-2 (1-1)
G: Giruod (45+1. – 11-esből), Verratti (60. – öngól), ill. Cavani (18.), Lucas (77.)
Ludogorec-FC Basel 0-0

B-csoport
Besiktas-Benfica 3-3 (0-3)
G: Tosun (58.), Quaresma (83. – 11-esből), Aboubakar (89.), ill. Guedes (10.), Semedo (25.), Fejsa (31.)
Napoli-Dinamo Kijev 0-0

C-csoport
Celtic-Barcelona 0-2 (0-1)
G:
Messi (24., 55. – a másodikat 11-esből)
Mönchengladbach-Manchester City 1-1 (1-1)
G:
Raffael (23.), ill. David Silva (45+1.)

D-csoport
Rosztov-Bayern München 3-2 (1-1)
G: Azmun (44.), Poloz (49. – 11-esből), Noboa (67.), ill. Douglas Costa (35.), Bernat (52.)
Atlético Madrid-PSV 2-0 (0-0)
G:
Griezmann (55., 66.)