Rummenigge Boatenget kritizálta • SportTV

Rummenigge Boatenget kritizálta

2016. 11. 24. 11:23    
Olvasási idő: 2 perc

Eddigi mélypontjára érkezett szerda este a Bayern München a Carlo Ancelotti-érában. A bajorok 3-2-re kikaptak a BL-újonc Rosztov otthonában, és mivel később az Atletico Madrid legyőzte a PSV-t, eldőlt, hogy a német együttes második helyen jut majd a nyolcaddöntőbe. „Egyszerűbb lett volna első helyen továbbmenni, hiszen akkor várhatóan könnyebb ellenfelet kapunk” – nyilatkozta a találkozó után Philipp Lahm, a müncheniek csapatkapitánya.

Persze előzetesen az oroszok is „könnyebb ellenfélnek” tűntek, de a vendégek játékában védekezésben és támadásban is súlyos gondok voltak. A mérkőzés negatív hőse Jerome Boateng volt, aki több nagy hibát is vétett, majd „ráadásul” meg is sérült, így akár hosszabb kihagyás is várhat rá. „Jerome-nak egy kicsit le kéne nyugodnia. Nyár óta túl sok minden történik vele. A saját és a klub érdekében jó lenne, ha egy kicsit újra visszatérne a földre” – kritizálta a világbajnok védőt Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezetője.

Ami a támadókat illeti, Robert Lewandowski szinte láthatatlan volt, Franck Riberynek is kevés jó megmozdulása volt, Douglas Costa sokat próbálkozott, gólt is szerzett, ugyanakkor ő „készítette elő” a Rosztov egyenlítő találatát.

„Pillanatnyilag nehéz helyzetben vagyunk” – ismerte el Carlo Ancelotti, a Bayern vezetőedzője, aki a találkozón nem számíthatott Manuel Neuerre, Arturo Vidalra, Arjen Robbenre, Kingsley Comanra és Javi Martinezre sem. „Nem játszottunk jól. Edzőként természetesen vállalnom kell a felelősséget, és amilyen gyorsan csak lehet, vissza kell vezetnem a gárdát a helyen útra” – tette hozzá az olasz szakvezető. A müncheniek – a Dortmund elleni bajnoki vereséget követően – egymás után másodszor kaptak ki, és hétvégén sem vár rájuk könnyű feladat, a Bundesligában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe ugyancsak bejutó Leverkusent fogadják.

A bajoroknak a rosztovi volt a harmadik zakójuk tétmeccsen Ancelotti irányításával – amikor elődje, Pep Guardiola első müncheni idényében a harmadik vereséget elszenvedte (a bajnokság 29. fordulójában az Augsburg otthonában), már bajnok volt az együttes.

(Sport Tv)