Veszprém: a legnehezebb jön • SportTV

Veszprém: a legnehezebb jön

2016. 11. 27. 10:59    
Olvasási idő: 2 perc

A végső győzelem legnagyobb esélyese, a Paris Saint-Germain otthonában lép pályára vasárnap a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligájában. A mérkőzést a Sport1-en élőben közvetítjük.

Egy héttel ezelőtt a veszprémieknek a hajrában a győzelemre is volt esélyük a PSG ellen, végül a franciák nyerték az összecsapást. „Meglepetés volt számomra, hogy tudtunk nyerni Veszprémben. Régóta nem volt erre példa – nyilatkozta a meccs végi sajtótájékoztatón Zvonimir Serdarusic, a párizsiak vezetőedzője. – Úgy gondolom, hogy a győzelem megérdemelt volt, hiszen az egész mérkőzés folyamán sikerült vezetni. Nagyon örülünk a sikernek, mivel minden győzelem értékes ebben a csoportban” – tette hozzá a szakvezető.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy top csapat ellen, amely tele van jó játékosokkal, talán a legjobb csapat most Európában” – értékelt Xavi Sabaté a mérkőzés után. – Az utolsó támadásnál rosszul döntöttünk és a másik oldalon Gensheimer egy klasszis megoldással eldöntötte a meccset” – idézte fel a spanyol szakember.

A Párizs hétközben sem állt meg, francia bajnoki rangadón 31:25-re megverték a Montpellier csapatát, amelyen Uwe Gensheimer 9, Nikola Karabatic pedig 8 gólt szerzett. Győzelemmel hangolt a Telekom Veszprém is, amely a BL-meccs másnapján 28-20-ra nyert Egerben.

A PSG elleni idegenbeli mérkőzés előtt a magyar együttes vezetőedzője és csapatkapitánya a klub honlapjának nyilatkozott.

Xavi Sabaté: „Idegenben lépünk pályára egy olyan csapat ellen, amelynek nagyszerű teljesítményét itt a Veszprém Arénában is megtapasztalhattuk. De minden meccs egy más történet. Azért megyünk Párizsba, hogy legyőzzük ott őket. Ez nagyon nehéz lesz, de készen állunk arra, hogy mindent kihozzunk magunkból a siker érdekében. A csapat egyre jobbá és egyre magabiztosabbá vált az elmúlt hetekben. Visszatértek a korábban sérült játékosaink, akik szintén egyre jobb formába kerülnek. A csapaton belül nagyon jó a hangulat, és az együttes folyamatosan fejlődik. Tudjuk, hogy hosszú út áll előttünk, ahogy azt is, hogy a hétvégén a Párizs számít az esélyesnek, de mindent megteszünk a győzelemért.”

Nagy László: „Nagyon jó meccset játszottunk egy nagyon jó Párizs ellen. Igazából tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesei a visszavágónak, de nem is feltett kézzel megyünk oda. Egy jó eredmény eléréséért mindent meg fogunk tenni. Azt gondolom, hogy a csapat az első meccs előtt is nagyon várta ezt a rangadót, motiváltak voltunk és továbbra is azok vagyunk. Nyilván jó lenne összeszedni a sérült és beteg játékosainkat, de a jelenlegi legerősebb csapattal fogunk Párizsba menni, és mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. Amiben javulnunk kell, az a visszarendeződésünk, aminek sokkal gyorsabbnak kell lennie. Gyakorlatilag folyamatos ennek a Párizsi csapatnak a rohanása, gól után is nagyon jönnek, és nem csak egy játékos, hanem mind a hatan. Mindenféleképpen el kell kerülnünk, hogy könnyű gólokat kapjunk. A védelmünket pedig rendezettebbé kell tenni, hogy többet tudjunk segíteni a kapusainkat.”

(handballveszprem.hu)

A Paris Saint-Germain-Telekom Veszprém mérkőzést vasárnap 16:30-tól élőben közvetítjük a Sport1-en.