Szépen zárná a BL-őszt a Szeged • SportTV

Szépen zárná a BL-őszt a Szeged

2016. 12. 03. 15:29    
Olvasási idő: 2 perc

Idei utolsó Bajnokok Ligája mérkőzésére készül a MOL-Pick Szeged együttese, amely szombaton a szlovén Celje ellen zárja a sorozat őszi idényét a csoportkör 9. fordulójában. Amennyiben Juan Carlos Pastor tanítványai megszerzik zsinórban az ötödik győzelmüket, úgy kiváló helyzetből várhatnák a jövő évi folytatást.

Négy győzelemmel a háta mögött fogadja a szlovén Celje együttesét a MOL-Pick Szeged, amely ezeknek az eredményeknek köszönhetően megközelítette a tabella elején álló együtteseket – egyúttal minden esélye megvan arra, hogy tovább gyarapítsa pontjai számát az év utolsó BL-meccsén is. Idegenben a félidei egygólos különbség után végül hattal, 31-25-re tudott nyerni a Pick szombati ellenfelével szemben, azóta a Celje két döntetlent ért el a csoportban, miután mindkét alkalommal döntetlent játszott a fehérorosz Bresttel.
– Három hete volt a celjei mérkőzés, még elég frissek bennünk az emlékek. Az pozitív, hogy egész héten csak rájuk kellett készüljünk, sokat videóztunk, úgy gondolom, ezzel nem is lesz gond. Ennek ellenére semmiképp nem számítok könnyű meccsre, ez bár a kötelező győzelem kategória, de ez sokszor nehezebbé tud válni, mint aminek látszik. Győzelmet várok a csapattól, szeretnénk hazai pályán szépen befejezni az őszi szezont – fogalmazott a szegedma.hu-nak Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged játékosa. A kinti mérkőzés előtt is arra figyelmeztették a szegedieket, hogy a szlovén együttes gyors játéka bizony sok problémát okozhat: a lendületes kézilabdát játszó Celje taktikájával kapcsolatban a Pick átlövője úgy fogalmazott, akkor van veszélye a Celje gyors játékának, ha támadásban pontatlanul játszanak szombaton. –
– Szlovéniában elég jól kihasználtuk támadásban a lehetőségeinket, így nem nagyon tudtak bennünket leindítani. Nekünk ebben is fel kell vennünk a versenyt, még többet kell futnunk ellenfelünknél. Ha a védekezésünk úgy működik, ahogy szeretnénk, akkor támadásban nem tudnak annyira eredményesek lenni, a visszarendeződésünk és a támadásaink pontossága lesz a kulcs szombaton, ezzel el tudjuk kerülni azt, hogy könnyű gólokat szerezzenek. Ez mindig demoralizáló, főleg hazai pályán, az ellenfélnek pedig óriási pluszt adhat – nyilatkozta Balogh Zsolt.
Legutóbb nehézségek közepette is le tudta győzni a Kristianstadot a MOL-Pick Szeged, amely balszélsői nélkül, Jonas Källman és Bóka Bendegúz nélkül felállva is megverte a svéd csapatot, ezzel pedig fontos két pontot szerzett, és feljött az első két helyen álló Vardar Szkopje-Kielce kettős nyakára: tekintve, hogy ez a két csapat éppen egymással találkozik Lengyelországban, a Tisza-partiak nevető harmadikként kihasználhatják ezt a lehetőséget, nem mellesleg egy győzelemre megléphetnek a meglepetésre csütörtökön este Horvátországban vereséget szenvedő Rhein-Neckar Löwentől.

(szegedma.hu, SportTV)

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája MOL-Pick Szeged – Celje csoportmérkőzést 18.30-tól közvetítjük a Sport1-en! A Barcelona-PSG összecsapást a Sport2-n láthatják 20.30-tól!