Legutóbbi frissítés 2016. december 04. 21:17
férfi kézilabda BL

Levélben ajánlom! bezár

Idegenben győzött a Veszprém

Fotó: EUROPRESS/AFP

A Telekom Veszprém öt góllal nyert a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kilencedik fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel a harmadik helyen áll a csoportjában.

A Veszprémnek azok után, hogy oda-vissza kikapott a Paris Saint-Germaintől, fontos volt, hogy nyerjen Dániában, és ez magabiztos játékkal össze is jött neki. Az előző idényben döntős magyar csapat november 12-én úgy verte a vendég Silkeborgot 30-29-re, hogy a második félidő derekáig biztosan vezetett, ám a hajrát elrontotta. Ezúttal a második félidő közepén volt ok némi izgalomra, de így is magabiztos magyar siker született. Az elején felváltva vetettek a csapatok egy-egy góllal. Azután a Veszprém jó védekezésének és Mikler Roland nagyszerű védéseinek köszönhetően négy találattal meglépett (4-8). A 20. percre a különbség ötre nőtt (5-10). Ezután némileg felzárkózott a Bjerringbro-Silkeborg (9-12). A hajrában viszont megint szépen védekezett ki hazai támadásokat a Veszprém, így a 29. percre újra tetemesre, immár hat gólra (9-15) nőtt a különbség, amely meg is maradt a játékrész végéig.

A második félidő vendéggóllal kezdődött - mint később kiderült, ekkor volt a legnagyobb a magyar előny (9-16) -, azután viszont sorozatban háromszor talált a veszprémi kapuba a hazai együttes (12-16). A 45. percben megint megnyugtató volt a magyar csapat vezetése (16-22), majd ismét fordult a kocka: dán időkérés és szűk öt perc alatt öt hazai gól következett (21-22). A veszprémi bizonytalankodásnak Chema vetett véget, aztán Sulic is eredményesnek bizonyult, és csakhamar öt gólra nőtt az előny (22-27), innen pedig már nem volt lehetősége a visszakapaszkodásra Bjerringbro-Silkeborgnak. A magyar csapat először nyert idegenben a mostani sorozatban. A legeredményesebb veszprémi Momir Ilic (képünkön) volt hét góllal. A BL februárban folytatódik.

(MTI/Sport TV)

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 9. forduló

A csoport:

Bjerringbro-Silkeborg (dán) - Telekom Veszprém 24-29 (9-15)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!