Grimsbö, Kiss, Groot, Löke: szuper! • SportTV

Grimsbö, Kiss, Groot, Löke: szuper!

2016. 12. 05. 12:02    
Olvasási idő: < 1 perc

Hat győri védés és négy győri gól szerepel a női kézilabda Bajnokok Ligája 2016-os eseményeit felelevenítő 30-as EHF-toplistán.

Nosztalgikus, ugyanakkor kicsit érdekes „szemüvegen” keresztül készített összeállítással rukkolt ki az EHF TV stábja: összeszedték a Bajnokok Ligája 2016-os évének legszebb 30 gólját (bár itt talán a legfontosabb jelzőt is oda lehet biggyeszteni, hiszen Bradeanu hetesből szerzett gólja minden volt, csak szép nem, ugyanakkor ezzel dőlt el májusban a trófea sorsa) és 30 legnagyobb védését. Az addig rendben van, hogy a Győri Audi ETO-t mindkét kategóriában többen képviselik, na de hogy az FTC-Rail Cargo Hungariából sehova se férjenek be, az meglepő. Főleg ha tudjuk, hogy például előfordult, Szikora Melinda a forduló második legszebb védését mutatta be.
Lépjünk túl rajta, és ünnepeljük meg ehelyett a győrieket. Az ötvenes listán a kapusok között ott van Kari Grimsbö négy jelenettel (ezek közül kettő is olyan, amikor egy támadáson belül két bombát is hatástalanít), Kiss Éva pedig kettővel, amelyek közül az egyik a CSM Bucuresti elleni, Lobaccsal szembeni mutatványa. A gólok között négy győri találatra bukkantunk, ezeken Nycke Groot és Heidi Löke osztozik testvériesen. Igen, Löke „röplabdás gólja” is benne van. Ráadásul szerencse, hogy az alkotók olykor az eredeti hangot is meghagyták, így a Sport TV kommentátorai közül Matuz Krisztián és Méhes Gábor hangja is ott van a világhálón!

(Sport TV)

A kézilabda Bajnokok Ligája eseményeivel részletesen foglalkozunk a hétfőn 20:30-kor kezdődő Harmadik Félidőben.