BL-kedd: pályán a Barca s a Bayern • SportTV

BL-kedd: pályán a Barca s a Bayern

2016. 12. 06. 13:48    
Olvasási idő: 3 perc

Kedden nyolc találkozóval kezdődik meg a Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulója. A Sport TV csatornáin három találkozó, köztük a Barcelona–Mönchengladbach és a Bayern München–Atlético Madrid rangadó látható élőben. Beharangozónkban elsősorban erre a két összecsapásra fókuszálunk.

Barcelona–Mönchengladbach, kedd, 20:00, Sport1 ÉLŐ

A játéknap egyik spanyol-német csatájában a már csoportelső Barcelona a Mönchengladbachot fogadja. Luis Enrique, a katalánok mestere a meccset megelőző sajtótájékoztatón ezúttal átengedte az elsőséget Sergi Robertónak, az együttes játékosának, aki nagyon őszintén kezdte: „Nem kell azon idegeskednünk, hogy megnyerjük a meccset, hiszen már továbbjutottunk, méghozzá csoportelsőként. Ugyanakkor mégis nyerni akarunk, ugyanis a sikerhez vezető út győzelmekkel van kikövezve, és minden siker hozzájárul ahhoz, hogy egyre magasabb legyen a játékunk színvonala. Így aztán számunkra a keddi meccs ugyanolyan fontos, mint bármelyik másik találkozó volt a csoportban, vagy mint bármelyik spanyol bajnoki. Most egy hárommeccses győzelem nélküli sorozatban vagyunk, és ideje visszatérnünk a sikerhez vezető útra. Bizakodóak vagyunk, jót tett nekünk a Real elleni mérkőzés. Nem sikerült ugyan megnyernünk, de megérdemeltük volna a sikert, és ez erőt ad nekünk a folytatáshoz. Főleg a második félidőben játszottunk jól, de mi is tudjuk, hogy néha van olyan, hogy a labda egyszerűen nem akar bemenni a kapuba.”
Luis Enrique a következőket mondta: „Azt gondolom, hogy a győzelem mindig gyógyír a gondokra, ezért is lenne fontos, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligája-találkozót a Mönchengladbach ellen. Hivatalosan nincs tétje az összecsapásnak, hiszen már továbbjutottunk az első helyen, mégis győzni akarunk, hogy szórakoztassuk a szurkolóinkat, akik kijönnek miattunk a Camp Noura. A Bajnokok Ligájában nincsenek könnyű meccsek, nincsenek könnyű ellenfelek, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ez is színvonalas találkozó lesz. Az elmúlt három-négy meccsünkön nem játszottunk olyan jól, mint szoktunk, de minden szezonban van egy kisebb hullámvölgyünk, amin minél előbb túl kell jutnunk. Reméljük, hogy a Mönchengladbach elleni siker hozzájárul ahhoz, hogy magunk mögött tudjuk ezt az időszakot.”
A keddi mérkőzés eredményétől függetlenül a Borussia mindenképpen a C-csoport harmadik helyén végez, így tavasszal az Európa-ligában folytathatja majd. „Nyilvánvaló a mostani találkozó tétje. Nem lottón nyertük meg az esélyt, hogy pályára léphessünk itt. Rengeteget költöttünk és dolgoztunk, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk. Különleges esemény ez, nekem edzőként is. Ez lesz az első meccsem a Borussia Mönchengladbachhal a Camp Nouban. Rendkívüli alkalom egy ilyen fantasztikus csapat ellen játszani” – fogalmazott Andre Schubert, a németek szakvezetője.
„Egyetértek vezetőedzőnkkel, nagyon várjuk már ezt a Bajnokok Ligája-mérkőzést. Különleges alkalom ez mindannyiunknak. Tudjuk, hogy a Bundesligában csak a 13. helyen állunk, de most csak a keddi meccs számít. Aztán amikor majd visszatérünk Németországba, foglalkozunk a többi dologgal” – nyilatkozta Oscar Wendt, a Gladbach védője.

Bayern München–Atlético Madrid, kedd, 20:30, Sport2 ÉLŐ

A keddi BL-játéknap egyik presztízscsatáját a Bayern München és az Atlético Madrid vívja egymással. (Képünkön egy jelenet a két együttes egy korábbi meccséről.) A bajorok már nem tudják utolérni a spanyolokat a táblázat első helyén, ám alighanem megpróbálják elrondítani az Atlético hibátlan mérlegét.
Carlo Ancelotti, a Bayern vezetőedzője szerint tétje ugyan nem lesz a mérkőzésnek, mégis fontos kilencven perc vár a csapatokra: „Az Atlético ellen minden mérkőzés fontos, hiszen Európa egyik legerősebb csapatával mérhetjük össze magunkat. A csoport szempontjából persze nem fontos az összecsapás, de az önbizalmunknak nagyon jót tenne, ha sikerülne nyerni. Győzni akarunk, és azt akarjuk, hogy ezt a formát aztán átmentsük a nyolcaddöntőkre.” A várható kezdőcsapatról Ancelotti a következőt mondta: „Nyilván fogok néhány helyen változtatni, mert úgy érzem, hogy pár játékosomra ráfér a pihenés, és így a keret frissebb tagjai bizonyíthatnak. Nem volt szükség arra, hogy a most bekerülő játékosokkal külön beszéljek, hiszen mindegyikük részt vett a szezon edzésein, pontosan tudják, hogy melyik poszton kitől mit várok majd.”
„Nagyon várom már a mérkőzést, ahogy minden meccset vártam, amióta az Atlético Madrid vezetőedzője vagyok. Tisztában vagyunk vele, hogy mi a találkozó tétje. Ezen a mérkőzésen is pontokat lehet szerezni, és bár a továbbjutás eldőlt, a büszkeség néha fontosabb a pontoknál. A mostani összecsapásnak a büszkeség is a tétje” – fogalmazott Diego Simeone.
A madridi játékosokat Saul Niguez képviselte a sajtótájékoztatón, aki szerint szintén van tétje számukra a keddi mérkőzésnek: „Minden egyes edzésen, minden játékos meg akarja mutatni a vezetőedzőnek, hogy mire képes. Ez a mérkőzés szintén jó lehetőség a bizonyításra, a győzelem pedig további önbizalmat adhat a szezon hátralévő részében céljaink eléréséhez” – mondta a vendégek középpályása.

Basel – Arsenal, kedd, 20:30, FILMMÁNIA ÉLŐ

A két együttes eddig csak egyszer találkozott egymással, a csoportmeccsek második körében, amikor az Arsenal Walcott duplájával 2-0-ra győzött Londonban. Az Arsenal eddig öt alkalommal találkozott svájci csapattal, és mind az öt meccsét megnyerte, 10-1-es összesítéssel. A Basel 22 találkozót vívott meg angol csapatok ellen az európai kupaporondon, a következő mérleggel: 5 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség. Az Arsenal már továbbjutott a csoportból, de az első helyért még harcol a PSG-vel. A Basel még lehet harmadik, ehhez a bolgár Ludogorecet kell megelőznie.