Ancelotti nem teljesen elégedett • SportTV

Ancelotti nem teljesen elégedett

2016. 12. 07. 11:27    
Olvasási idő: < 1 perc

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a játéknap rangadóján a Bayern München Robert Lewandowski szabadrúgásból szerzett találatával legyőzte az előző kiírásban BL-döntős, a csoportot így is hárompontos előnnyel megnyerő Atlético Madridot.

„Egyetlen gólhelyzetet sem alakítottak ki kontrából, ennek nagyon örülök” – elemezte a találkozót a bajorok olasz trénere, Carlo Ancelotti. Védelmünk nagyon jól működött, Lewandowski remekelt elöl. Ebből a megérdemelt győzelemből erőt meríthetünk a továbbiakra, de természetesen van még hová fejlődnünk. Szerintem jól futballoztunk ma, kontrolláltuk a mérkőzést, megelőztük a madridiak ellentámadásait, csapatrészeink jól együttműködtek. Nem is az eredmény volt a fontos a végén, hanem az, hogy a mai teljesítményünk önbizalommal tölthet el bennünket a következő mérkőzések előtt.” De nem rejtette el Ancelotti a negatívumokat sem: „A célunk a csoportelsőség megszerzése volt, és nem gondolom, hogy ezt lehetetlen lett volna elérni. Nincs sok különbség az első és a második helyezett csapatok között. Várjuk a sorsolást!”
„A végén egyenlíthettünk volna a szöglet után, ezért is küldtem előre a kapusunkat – ragadta meg a pozitívumokat szokása szerint Diego Simeone, a madridi mester. – Hollandiában és Oroszországban, a PSV és a Rosztov ellen jó eredményeket értünk el, összességében kiválóan teljesítettünk idegenben, ezért is várhattuk már továbbjutóként a müncheni összecsapást. A Bayern azonban ma jobb volt nálunk, főleg a második félidőben. Nagy helyzetekkel nyitottunk, aztán a Bayern átvette az irányítást, többet birtokolta a labdát, dominált már az első félidőben is. A második játékrészben már veszélyesebben játszottunk, az utolsó 15 perc miatt pedig egyenesen jó szájízzel fejeztük be a mérkőzést. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztük, ám a másodikra sokat javultunk.”

(Sport TV)