Mérlegőrzés a BL-döntős ellen • SportTV

Mérlegőrzés a BL-döntős ellen

2016. 12. 10. 09:31    
Olvasási idő: < 1 perc

A Szolnoki Közgép-Dózsa vízilabdacsapata a százszázalékos hazai BL-mérlege megőrzéséért a sorozat legutóbbi döntőse, a görög Olympiakosz ellen száll vízbe szombat este, az idei kiírás 2. fordulójában. Előzetesként idézzük Cseh Sándornak, a magyar bajnok edzőjének a vlv.hu-n megjelent nyilatkozatát.

– Ez lesz az első hazai BL-meccsünk ebben a szezonban. Már harmadik éve játszunk a főtáblán és még soha senki nem tudott pontot szerezni Szolnokon, pedig sok ellenfelünk volt, kiemelném a Reccót, a Dubrovnikot, a két éve még nagyon erős Primorje Rijekát. Természetesen ennek a „mutatónak” semmi jelentősége nem lesz szombaton, mégis adhat önbizalmat, hiszen volt amikor jól játszottunk, volt, amikor kevésbé, de mindig tudtunk annyira keményen küzdeni, hogy mi győzzünk. Remélem, hogy ez szombaton is így lesz.
– Mindig felkészülünk az ellenfelekből, ez az Olympiakosz esetében most kicsit nehezebb volt, mert egyetlen olyan mérkőzésük volt, ami mérvadónak tekinthető és meg tudtuk nézni. Úgy érzem, azután, hogy tavaly BL-döntőt játszottak, idén mindent egy lapra tettek fel. Kicsit cserélődött is a játékosállományuk, a tavalyi helyzettel ellentétben most a horvát olimpiai bajnok Buslje az első számú védőjük, odaigazolt Espanol és Mladan Janovics, s ezzel szerintem sokkal kiszámíthatatlanabbá vált a játékuk.

– Készültünk, azt gondolom, tudjuk is, hogy mit szeretnének játszani, a saját játékunkat próbáltuk a héten frissíteni, szeretnénk kemény, agresszív vízilabdát produkálni. Kemény, háromesélyes mérkőzés lesz, remélem, élvezni fogjuk, hogy ilyen meccset játszhatunk Szolnokon – nyilván azzal lennénk elégedettek, ha győznénk. Egyelőre mindenki rendben van egészségileg, senki nem jelezte, hogy problémája lenne – mondta a Szolnoki Közgép Dózsa szakvezetője.

(vlv.hu)