Legutóbbi frissítés 2016. december 20. 11:49
Csapatsportok

Levélben ajánlom! bezár

Németek ellen zárja az évet az Olaj

Fotó: szolnokiolaj.hu

A Szolnoki Olaj utoljára lép pályára ebben az évben a Bajnokok Ligájában, az ellenfél ezúttal a német MHP Riesen Ludwigsburg lesz. A mérkőzést a Sport1-en 18:15-től élőben közvetítjük.

Az MHP Riesen Ludwigsburg és a Szolnoki Olaj is vereséget szenvedett hétvégén hazája bajnokságában. A magyar bajnok Kaposváron kapott ki 83-72-re, a németek nem úszták meg ilyen olcsón, a Bayern München 94-65-re tángálta el őket. A Ludwigsburg mérlege ezzel ötvenszázalékos a Bundesligában, a hét győzelem és hét vereség jelenleg a kilencedik helyre jó. Ennél jobban megy a germán szekér a Bajnokok Ligájában, itt ugyanis 6-3-mal a csoport második helyén áll az amerikai John Patrick edzette csapat, amely november másodikán komoly csapást mért az Olajra, hiszen 99-56-ra nyert. Azóta ráadásul még erősödött is, mert a francia Limoges-ból leigazolta az amerikai Clifford Hammondsot, akinek nemigen volt beilleszkedési problémája, lévén meccsenként hét gólpasszal ajándékozza meg társait.
Ritka helyzet, de a jelenlegi ellenfélnél rutinosabb európai résztvevő az Olaj. A Ludwigsburgnak ez a harmadik idénye bármely kontinentális sorozatban: legnagyobb sikerét tavaly érte el, amikor is a EuroCup első csoportköréből továbbjutott. Hazai viszonylatban egy 2007-es bajnoki elődöntő a legjobb eredménye, az előző szezonban a Bundesliga ötödik helyét érte el a klub. Ám, hogy idén komolyak az előrelépés szándékai, azt az is jelzi, hogy a tizenhat fős keretből csupán ketten vannak, akik már tavaly is a Stuttgarttól tizenkét kilométerre fekvő város sárga-fekete szerelésében feszítettek. Drew Crawford az NBA-s Torontóból érkezett, míg a csapat házi pontlistáját tizennégy pontos átlaggal vezető Jack Cooley az Unicaja csapatában szerepelt az előző idényben.
"Nem lesz egyszerű meccs, mint ahogy a Bajnokok Ligájában egyik sem az - mondta Wittmann Krisztián. - Eddig majdnem minden mérkőzésünkön volt egyfajta rövidzárlat. Ez lehet, hogy csak kettő, öt vagy tíz percig tartott, de ennyi idő alatt akkora hátrányt szedtünk össze, ami vereséghez vezetett. Ugyanez történt velünk szombaton Kaposváron is, ahol a kezdésünk volt nagyon gyenge. Ha ezt tudjuk minimalizálni, és megcsináljuk azt, amit edzéseken gyakorlunk, akkor lehet nyerési esélyünk. A németek erős letámadást játszanak, erre fel kell készülnünk. Nem szabad, hogy túl sok eladott labdánk legyen. Nyilván teljesen más lesz ez a meccs, mint a németországi volt, de ha megint túl sok hibát vétünk, azt nem bírjuk el.

(www.szolnokiolaj.hu)

A mérkőzést a Sport1 TV 18:15-től élő adásban közvetíti. 

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!