Nikolics: Irány Amerika! • SportTV

Nikolics: Irány Amerika!

2016. 12. 20. 21:31    
Olvasási idő: < 1 perc

Az észak-amerikai ligában (MLS) szereplő Chicago Fire-ben folytatja pályafutását Nikolics Nemanja, a magyar labdarúgó-válogatott csatára.

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően kedden este a Legia Warszawa és a Chicago Fire is bejelentette Nikolics Nemanja távozását, illetve érkezését. A 28 éves (december 31-én tölti a 29-et) 23-szoros válogatott csatár aláírt az MLS-ben szereplő klubhoz.
Nikolics a Videotonban töltött hat év, valamint két bajnoki cím és egy Magyar Kupa-győzelem után 2015 júniusában írt alá a lengyel élvonal, az Ekstraklasa egyik meghatározó csapatához.
– Másfél év tulajdonképpen nem hosszú idő, nekem ugyanakkor olyan érzésem van, mintha egy komplett futballkarrierről kellene megemlékeznem – írta a támadó, aki vasárnap a Leczna ellen 5-0-ra megnyert bajnokin szerepelt utoljára a varsói együttesben, és mesterhármassal búcsúzott.
– A Legiánál eltöltött időszak olyat adott, amiről minden profi futballista álmodik. Varsó befogadott engem, és a családom, a klub és a csapat pedig mindent megtett, hogy sikeres lehessek. Mindent elértem, amit lehetett, bajnok, kupagyőztes és gólkirály lettem, aztán idén kiharcoltuk a BL-be jutást, a csoportkörben gólt szereztem, és végül továbbjutottunk az Európa Ligába – idézte fel a 2015 júniusa óta eltelt időt Nikolics.
– Amerikában folytatom, ahol nagy szeretettel várnak, szintén bíznak bennem és főszerepet szánnak nekem a chicagói labdarúgás megerősítésében. Hálás vagyok a sorsnak, hogy igaz barátokat és egy fantasztikus klubot ismerhettem meg Varsóban, a Legia örökre a részem marad, és bízom benne, rám is úgy emlékeznek majd: Niko olyan játékosunk volt, aki megérdemli, hogy a klub történelmének része legyen – írta a futballista.