A Lugano nyerte a nyitányt • SportTV

A Lugano nyerte a nyitányt

2016. 12. 26. 17:25    
Olvasási idő: < 1 perc

A hétfő délután a HC Lugano és az Avtomobiliszt Jekatyerinburg csatájával megkezdődött a 90. Spengler-kupa. A svájci Davosban zajló meghívásos torna első győzelmét a helyi gárda szerezte meg, amely 4-2 arányban múlta felül a KHL riválisát. A luganóiaknál a csapathoz nemrégiben érkezett, és komoly NHL-es múltal rendelkező Wisniewski kezdte meg a gólgyártást, majd Sannitz és Gardner is betalált. A szoros meccsen a hajrában több lehetősége is volt az orosz csapatnak, de képtelen volt kiegyenlíteni. Néhány másodperccel a vége előtt Klasen üres kapus góljával állította be a végeredményt.

Az esti találkozó még több gólt és izgalmat, valamint kiváló emberelőnyös játékot hozott. Két gyors kiállítás után Materuhin révén megszerezte a vezetést a Dinamo Minszk, majd 3 percre rá Ebbett egyenlített egy fehérorosz védelmi hiba után. A harmad közepén a Team Canada előbb 5 a 3, majd 5 a 4 ellen is betalált, a Dinamo reményeit Kovirsin hozta vissza. A második játékrészben egyenlítettek a minszkiek, Liszovec talált be emberelőnyben. A harmadik húsz percre áthúzódott egy kanadai előny, ezt a csapatkapitány Noreau váltotta gólra, majd 6 percre rá Korobov egalizált. A játékrész felénél minszki emberelőny következett, Kovirsin pedig meglőtte önmaga második, csapata ötödik gólját. Az 55. percben Drozd is betalált, majd az utolsó percben Komraov egy üres kapus góllal beállította a 7-4-es Dinamo Minszk-sikert jelentő végeredményt.

A hétfőn játszott csapatok közül kedden a két vesztes lép jégre, az Avtomobiliszt a cseh Mountfield Hradec Královéval, míg a Team Canada a házigazda HC Davosszal csap össze.

(Sport TV)