Legutóbbi frissítés 2016. december 27. 10:31
Csapatsportok

Levélben ajánlom! bezár

A házigazda a címvédő ellen

Fotó: spenglercup.ch

Kedden két mérkőzéssel folytatódik jégkorongozók a 90. Spengler-kupája. Mindkét összecsapást élőben közvetítjük a Sport2-n.

Kedd este mutatkozik be az idei Spengler-kupán a HC Davos. A házigazda első ellenfele a Team Canada lesz. A svájci együttes hazája bajnokságában jelenleg csak a 7. helyen áll, elsősorban gyenge helyzetkihasználása miatt. A meghívásos tornán viszont nagyobb nyomás nélkül léphetnek jégre, és bíznak benne, ez jó hatással lesz a pontosságra. Ezen a találkozón mutatkozik be a kék-sárgánál Adam Hall (Ambri), Per Ledin (Lausanne) és Drew Shore (Kloten). Azt, hogy a kapuban Gilles Senn vagy Melvin Nyffeler kezd majd, röviddel a meccs előtt dönti el Arno Del Curto vezetőedző. „A Spengler-kupa mindig ünnepi esemény itt Davosban, egy nagyon különleges hét az év végén. A tornát mindenki nagyon komolyan veszi, viszont kevesebbet foglalkoznak a csapatok a védekezéssel, így sok gól születik” – nyilatkozta a hazaiak védője Beat Forster. Szavait igazolják az idei viadal első napjának eredményei is, a címvédő Team Canada és a Dinamo Minszk összecsapásán tizenegy találatot láthattak a nézők. A záró harmad előtt a kanadaiak még 4-3-ra vezettek, de a végén összeomlottak, a fehéroroszok 7-4-re nyertek. A tengerentúliaknak így mindenképpen győzniük kell a második fellépésükön, ha meg akarják őrizni esélyüket a közvetlen elődöntőbe jutásra.

A kedd délutáni mérkőzésen először lép jégre a torna történetében a HK Mountfield, a csehek ellenfele az Avtomobiliszt Jekatyerinburg lesz. Az orosz csapat hétfőn 4-2-re kikapott a Luganótól, így hasonló a helyzetük a Team Canadához, ha nem nyernek, nem jutnak egyenes ágon a legjobb négy közé. A Mountfield együttesében két játékos számára is nagyon ismerős lesz a környezet, korábban a csapatkapitány Jaroslav Bednar és Alexandre Picard is a Davosban szerepelt. A kanadai hokis, aki még tavaly is a svájciakat erősítette, akár a tornagyőzelemre is esélyesnek tartja új gárdáját. „Akkor sem számított senki a sikerünkre, amikor először nyertem meg a Spengler-kupát a Geneve-Servette tagjaként. A Mountfieldnél négy kiegyensúlyozott sorunk van, mindegyik sor képes gólt szerezni” – mondta Picard.

(Sport Tv)

Kedden a Mountfield-Avtomobiliszt Jekatyerinburg mérkőzést 15 órától, a HC Davos-Team Canada találkozót 20:15-től élőben közvetítjük a Sport2-n.

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!