A csehek elverték az oroszokat • SportTV

A csehek elverték az oroszokat

2016. 12. 27. 18:00    
Olvasási idő: < 1 perc

Mindkét, három csapatos csoportban egy-egy meccsel folytatódott a hagyományos davosi Spengler-kupa nemzetközi jégkorongtorna.

A Torriani-csoportban változatos, izgalmas mérkőzést vívott a cseh Mountfield Hradec Králové az orosz Avtomobiliszt Jekatyerinburggal. A meccsen háromszor is változott a vezető csapat kiléte, afféle „libikóka-módra” alakult az eredményt. A találkozó legelején (0:31) az oroszok Monya révén szereztek vezetést, ezt Jarusek emberelőnyből egyenlítette ki. (Képünkön a gólöröm.) A csehek Kukumberg góljával a második harmadban jutottak vezetéshez, erre két orosz gól következett Golisev (37:20) és Cajkovsky (39:43) révén. Ám nem ez volt az utolsó fordulat. A záró harmadban Kukumberg (52:08) és Jarusek (55:55) – utóbbi emberelőnyből – is duplázott, ezzel a Mountfield biztosította helyét az elődöntőben, a kétszer is vereséget szenvedő orosz együttesnek a negyeddöntőben kell megharcolnia a versenyben maradásért.

A Cattini-csoportban ugyancsak hétgólos találkozót játszott a rendező HC Davos a kanadai vegyesválogatottal. (A tornán rendszerint az Európában játszó kanadai játékosokból állítják ki a csapatot.) Ám itt nem cserélődött annyiszor a vezetés, csupán egyszer. Ledin révén a svájciak jutottak előnyhöz, emberelőnyből (11:09), ezt Raymond egyenlítette ki (16:27). A második harmadban egyetlen gól született, ezt emberhátrányból, egy elcsent koronggal szólózó Emmerton szerezte (27:57). A záró játékrészben Rahimi egyenl0tett (45:02), másfél percre rá viszont ismét a kanadaiaknál volt az előny, Micflikier góljával (45:37). Ezt követően Ebbett emberelőnyből talált be (52:40), és a hazaiaknak már csak a szépítésre futotta, Ledin (55:18) zárta afféle keretbe a találkozót. Mivel a kanadai együttes első meccsét elveszítette a Dinamo Minszk ellen, a fehérorosz és a svájci csapat egymás elleni találkozóján dől el a csoport sorrendje, azaz hogy a három csapat közül melyik lesz erőnyerő a negyeddöntőben, és melyik kettőnek kell játszania az elődöntőbe kerülésért.

(Sport TV)

SPENGLER-KUPA, Davos. 2. forduló

Torriani-csoport:
Mountfield HK (cseh)–Avtomobiliszt Jekatyerinburg (orosz) 4–3 (1–1, 1–2, 2–0)

Cattini-csoport
Team Canada–HC Davos (svájci) 4–3 (1–1, 1–0, 2–2)