BL és KHL a keddi kínálatban • SportTV

BL és KHL a keddi kínálatban

2017. 01. 03. 01:53    
Olvasási idő: < 1 perc

A világ második legrangosabb hokiligájából és egy ígéretesen induló kosárkupából kínálunk egy-egy élő meccset kedden a Sport2 csatornán.

AK BARSZ–TRAKTOR

A 28 csapatot foglalkoztató, orosz bázisú nemzetközi jégkorongligában a 60 mérkőzéses alapszakasz kétharmadán is túl járnak az együttesek. Kazanyban a jelenleg az összesített táblázat 5. helyén álló Ak Barsz 47. meccsét játssza az idénybeli 45. összecsapására készülő cseljabinszki Traktorral, a táblázat 8. helyezettjável. A tatár együttes nem csupán jobban áll a tabellán, hanem legutóbbi három mérkőzést meg is nyerte, a karácsony utáni első napon éppen az éllovas SZKA Szentpétervárt győzte le hosszabbításban 4–3-ra. A Traktor nemzetközi túrát bonyolított le az ünnepek előtt, Zágrábban győzött, Pozsonyban kikapott, majd Asztanában ismét nyert. Végül Omszkban 3–1-re alulmaradt, így a „sorminta” szerint most ismét sikernek kellene következnie… Sok gólos eredményre azért nem igen lehet számítani, a listavezető SZKA (70 gól) után a Traktor (83) és az Ak Barsz (84) kapta a legkevesebb gólt az egész ligában.

ZIELONA GORA–BESIKTAS

Az idén útjára indított férfi kosárlabda BL E csoportját a többinél sokkal jobban ismerjük – természetesen a Szolnoki Olaj miatt, a magyar együttes ugyanis ennek a 8 csapatos társaságnak a tagja. Jelenleg a lengyel együttes a 6. helyen áll, míg a török Besiktas Sompo Japan 10 mérkőzésből 8 győzelemmel vezeti a táblázatot. (Sajnos az Olaj a sereghajtó, csupán egy győzelemmel…) A két együttes az isztambuli Akatlar Arenában már megütközött tavaly novemberben, azt a mérkőzést a Besiktas 85–66-ra nyerte meg. Az „aranyhegyiek” (a lengyel együttes városának ez a jelentése) szeretnének egy jóval szorosabb visszavágót, esetleg meg is csípnék az öt remek amerikai és egy szerb légióst foglalkoztató török klassziscsapatot, hogy bent maradjanak a továbbjutó hatosban.

Sport2, 15:00: Ak Barsz–Traktor Cseljabinszk (jégkorong KHL)
Sport2, 18:30:
Zielona Gora–Besiktas (férfi kosárlabda BL)