Legutóbbi frissítés 2017. január 05. 09:09
Csapatsportok

Levélben ajánlom! bezár

Egyről a kettőre jutnának...

Fotó: basketballcl.com

A FIBA Europe – azaz a kosárlabda-világszövetség európai szervezete – női és férfi legrangosabb kupatornájának is lesz magyar szereplője szerdán kora délután és este.


DINAMO KURSZK–UNI GYŐR

A női Euroliga eddigi egyetlen száz százalékos együttesének lesz a vendége a CMB Cargo Uni Győr együttese. A Dinamo Kurszk az egyetlen a kupasorozat  16 résztvevője közül, amely mind a hat találkozóját megnyerte. A győriek ugyanakkor az "összevont" táblázaton csak a 14. helyen lennének, csupán a két nyeretlent megelőzve. Az orosz együttes bár mindegyik eddigi mérkőzését sikerrel zárta, nem szokta "agyonverni" ellenfeleit: egyetlen idegenbeli 22 pontos győzelmét kivéve a többi találkozóján két-két alkalommal nyert 3 és 6 ponttal egyszer pedig 4-gyel. A győri gárda viszont eddigi egyetlen győzelmet aratott – idegenben a Mersin ellen 9 ponttal – öt vereségéből  viszont akadt 30, illetve 39 pontos is. A mieink egyetlen esélye teljes esélytelenségükben rejlik. De hát minden sportágban láttunk már hihetetlen, csodás mérkőzést – miért ne történhetne a kurszki Koncert- és Sportarénában is egy kisebb csoda?

KK PARTIZAN BEOGRAD – SZOLNOKI OLAJ

A Szolnoki Olaj a BL nyolc csapatos E-csoportjában éppúgy egy győzelemmel áll, mint a győriek a maguk EL-hatosában. Csak éppen a magyar bajnok tíz eddigi fellépéséből szerzett egyetlen győzelmet, szoros csatában egyetlen ponttal felülmúlva az olasz Sassarit. Mostani ellenfelével a korábban Euroligát, emellett Koracs-kupát és ABA Ligát háromszor is elnyerő Partizannal november 9-én már találkozott a Tiszaligeti Sportcsarnokban – sajnos 15 pontos vereség (55–70) lett a vége. A belgrádiak eddigi öt hazai BL-meccsükből hármat elveszítettek, két győzelmük is csupán kétpontosra sikeredett, azaz messze nem érinthetetlenek otthon. Erre építhet a Szolnok, amely ha versenyben marad az utolsó negyedig, talán egy jó hajrával megkísérelheti, hogy  éppen a szerb fővárosban jusson el egyről a kettőre.


SPORT1 14:45   Dinamo Kurszk–CMB Cargo Uni Győr (női kosárlabda Euroliga)
SPORT1 19:45   Partizan Beograd–Szolnoki Olaj (férfi kosárlabda BL)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!