Lehet Garbrandt a UFC új arca? • SportTV

Lehet Garbrandt a UFC új arca?

2017. 01. 04. 16:41    
Olvasási idő: 2 perc

Ki az a Cody Garbrandt? A fickó, akiben minden megvan, hogy az UFC új arca legyen. Jól néz ki, jól beszél, rommá van varrva, ráadásul domináns teljesítménnyel verte a harmatsúlyban évek óta egyeduralkodónak számító Dominick Cruzt. A bajnoki övét elsőként egy leukémiával küzdő kissrác derekára tette, és több olyan meccse lehet a jövőben, melyeknek epikus körítést csinálhat a UFC.

Amikor a UFC207-et felvezető egyik műsorban a címvédő Cruz verbálisan porrá alázta Garbrandtet, mindenki arra számított egy lelkileg megtört kihívó lép majd az oktagonba. Aztán két szoros menet után a harmadikban leütötte Cruzt. A negyedikben beszélt, mutogatott, leeresztett kézzel várta ellenfelét, a Matrix híres jelentét idéző elhajlásokat mutatott be, hirtelen táncra perdült, nem mellékesen pedig még háromszor leütötte a bajnokot. Az ötödikbe az is belefért, hogy az öt üldöző Cruz legnagyobb döbbenetére védekezését feladva lenyomjon egy fekvőtámaszt, majd folytassa a meccset. Egyhangú győzelme után üzent Dillashawnak, jelezte, hogy összecsapna McGregorral, de ki ne lenne kíváncsi egy Cruz elleni visszavágóra?

A lehetőségek közül utóbbi lenne talán a leginkább egyértelmű. Cruz legutóbb 2007-ben szenvedett vereséget Urijah Faberrel szemben (jön még ő a képbe), majd egy év kihagyás után, 2008 márciusától egészen 2016. december 27-ig veretlennek mondhatta magát. Ezalatt nyert 12 meccset, ötször megvédte címét, melyet kétszer is meg kellett szereznie, hiszen egyszer hosszú sérülése miatt megfosztották az övtől. A vereség után pedig a sajtótájékoztatón, illetve saját közösségi oldalain leckét adott a sportágnak, hogy kell feldolgozni egy bukott meccset. Már csak ezért is megérdemelné a visszavágót.

A másik két lehetséges ellenfél háttere összefügg. A 15 éves kora óta bokszoló Garbrandt 2014-ben csatlakozott a kaliforniai Alpha Male (TAM) csapathoz, melyről később azt nyilatkozta, hogy megmentette karrierjét a bunyóban. Egy évvel később az Alpha Male alapító Uriah Faber lett a kapitánya az Ultimate Fighter 22 évadának egyik csapatának. A másik brigádot Conor McGregor vezette, az egyik epizódban pedig az ír éppen az Alfa Male egyik tehetségét, TJ Dillashawt kóstolta be. McGregor sunyi kígyónak nevezte az egyesület aktuális (akkor épp első és egyetlen) bajnokát, aki ott fogja hagyni az Alpha Male-t.

Ahogy látszik a háttérben csendesen hallgató Cody Garbrandt az, aki csapat védelmében felpattant és lökdösni kezdi McGregort. Kettejük között a tűz kisebb ordibálás után elhalt, és mivel az ír nemrég jelentette be, hogy kicsit inkább babázna, kettejük meccsét a ketrec helyett a tetoválások és a belőtt sérók összehasonlításában lehetne lejátszani. Sokkal reálisabb a Dillashaw elleni összecsapás, hiszen McGreogrnak igaza lett, TJ elhagyta az Alpha Male-t, megosztva ezzel a stábot. A TAM egyik állandó edzője, a többször is az év legjobb ketrecsegédjének választott Justin Buchholz Dillashaw távozása is után ott volt az „áruló” Cruz elleni címmeccsén, ám amint szóba került egy Garbrandt-Dillashaw mecce azonnal jelezte: a csapattag, vagyis Garbrandt mögött fog állni. Még az Alpha Male jelmondát is megváltoztatták, a „Team Alpha Male bárki ellen” kiegészült a „legyen az akár Dillashaw” tagmondattal. A kettejük közti harc pedig nemcsak egy epikus felvezetés miatt érné meg, hanem a két harcos UFC207-en mutatott produkciója miatt is. Garbrandt meccsét már leírtuk (ha valaki mélyebb, szakmai elemzést olvasna, kattintson ide. Dillashaw pedig óriási fölénnyel verte azt a John Linekert, aki korábban már bizonyította, bárkit képes kiütni. Nos, Dillashawnak nagyjából csak akkor került a közelébe, amikor az ráfeküdt.Azt még csak találgatni lehet, hogy Cruz, vagy Dillashaw lesz-e a friss bajnok kihívója, de az biztos, hogy a UFC kapott egy újabb címlapesélyes harcost, aki nemcsak a tetoválások miatt színes egyéniség.

(Sport TV)