Újra a Lambeau-n a Giants • SportTV

Újra a Lambeau-n a Giants

2017. 01. 08. 04:06    
Olvasási idő: 2 perc

A Wild Card hétvége második napján a Miami Pittsburgh-be látogat, az NFC-ben pedig a kör legjobban várt meccsét, a New York Giants Green Bay-i vendégjátékát rendezik.

Amikor a 6. játékhéten egy rendkívül gyengén (1-4) álló Miami fogadta a Pittsburgh-öt, fabatkát sem adtak volna a Dolphins sikeréért. Jött azonban a futó Jay Ajayi és 200 yard feletti teljesítményével és 2 touchdownjával nagyban segítette csapatát a 30-15-ös sikerhez. Innentől a Miami szárnyakat kapott, és végül 10-6-tal zárta a szezon, 2008 után első alkalommal elcsípve egy rájátszást érú helyet. A hosszú kihagyás rányomhatja bélyegét a csapat teljesítményére, hiszem a keret nagyobbik része még sosem szerepelt a rájátszásban. Az irányító Matt Moore hiába kezdte idén már kilencedik NFL-szezonját, playoffban még soha egyetlen snapen sem volt pályán. A Pittsburgh lényegesen nagyobb tapasztalattal rendelkezik, mégis meglepő, hogy egyik debütásnuk nem más lesz, mint a futó Le’Veon Bell, aki sérülések miatt szintén nem volt pályán a playoffban. Szereplése, és sokoldalúsága miatt komoly fegyver lehet a yardokban bizony engedékeny Miami védelemmel szemben.
A Steelersnek szüksége is lesz rá, hiszen az elmúlt 5 évben mindössze egyetlen sikert könyvelhettek el a rájátszásban. Az újabb sikerhez konzisztens teljesítményre lesz szükség a veterán irányítótól, Ben Roethlisbergertől, aki karrierje legnagyobb sikereit egy brutálisan erős védelemmel a háta mögött érhette el. Big Bennek idén épp a Miami ellen találkozó (és az ott elszenvedett térdsérülés) után lett hullámzó a teljesítménye, ám mivel a Steelers a Dick LeBeau-éra utáni legerősebb védelmével, és robbanékony, kreatív támadóegységgel rendelkezik, komolyan gondolják, hogy megszerzik a csapat hetedik Super Bowl-győzelmét, vagyis indulhat a „Stairway to Seven project”.

2007-ben és 2011-ben a New York Giantsnek jelenése volt a playofbban a Lambeau Fielden. A Kékek mindkét alkalommal megnyerték meccsüket, 11-ben az NFC elődöntőjében, 2007-ben pedig, egy sokáig emlékezetes hosszabbításos meccsen a főcsoportdöntőben múlták felül a Packerst. A két győzelemnek van még közös pontja: mindkét évben elverték a Super Bowlban a New Englandet, így nem olyan rossz előjel a Giantsnek a wisconsini kiruccanás. A New York-iak nemcsak a korábbi meccsek miatt ismerhetik igazán jól a Green Bayt, hanem azért is, mert vezetőedzőjük, az elsőéves Ben McAddo korábban éveket töltött a Packers edzői stábjában. Előbb a tight endekért volt felelős, majd két évig Aaron Rodgers edzőjeként dolgozott. McAdoo bajnoki címet is nyert a Packersszel, az alapszakaszban mégsem sikerült tudását győzelemre váltania, az 5. héten a Green Bay 23-16-ra nyerni tudott.
A találkozó legnagyobb párharcát az hatmeccses győzelmi sorozatból érkező támadóegységének (Rodgers ennek az időszaknak magasan a legjobb irányítója volt) és a Giants bivalyerős védelmének összecsapása lesz. A New York 17,8 pontot engedélyezett ellenfeleinek (csak a Patriots volt jobb 2016-ban), a Packers 27 pontot szerezve a negyedik a listán.
A meccs pedig abban is különleges lesz, hogy soha ilyen korai szakaszban nem találkozott még egymással két Super Bowl MVP irányító. Kettejük idei szezonja alapján egyértelmű Rodgers fölénye, 40 touchdownja mellett csak 7-szer adta el a labdát, Manning 26 touchdownja mellett 16 interceptiont dobott. Mindez viszont semmit sem számít a playoffban, melyben eddig Manning minden meccsét megnyerte a Lambeau Fielden.

(Sport TV)