A választék: kosár BL és KHL • SportTV

A választék: kosár BL és KHL

2017. 01. 11. 01:00    
Olvasási idő: < 1 perc

Az lesz csak bajban szerda délután, aki elkötelezett híve a kosárlabdának és a jégkorongnak is – ha csak nincs „kép a képben” funkciója a tévéjén és megosztott figyelme. Félórás kezdéskülönbséggel ugyanis a Sport1-en a Szolnok aktuális BL-meccsét, a Sport2-n pedig egy kiválónak ígérkező KHL-összecsapást közvetítünk.

SZOLNOK–ZIELONA GORA

Hétről hétre reménykedünk benne, hogy az eddig csupán egyszer nyerő Szolnoki Olaj megszerzi második két pontját is a Bajnokok Ligája E-csoportjában. Az aktuális ellenfél a lengyel Zielona Gora, amelyet a múlt héten mutattunk is hazai pályán 18 ponttal kikapni a csoportot vezető Besiktastól. Talán ha még egyszer olyan dekoncentrált meccsvéget mutatnak be a lengyelek, lehet esélye az éppen a napokban edzőt váltó Tisza-partiaknak. Kmézics Zorán szakvezetőként először vezényel a szolnoki kispadról és mindenki ismeri az új seprűről mondogatott magyar szólás-mondást… (A két csapat első meccsét egyébként novemberben 20 ponttal, 83–63-ra nyerték meg a lengyelek – képünk azon a mérkőzésen készült.)

SZKA SZANKT-PETYERBURG–AVANGARD OMSZK

Az elkötelezett hokihívek csettinthetnek a szerdai KHL-párosítás láttán: a 29 csapatos liga listavezetője fogadja a jelenlegi 5. helyezettet. A messze a bajnokság legtöbb gólját szerző szentpéterváriak (195-öt ütöttek, a második legtöbb 154-gyel a 3. helyezett Metallurg) azért olyan biztosra nem mehet. A két csapat októberi omszki találkozóján ugyanis a rendes játékidőben nem bírt az Avangarddal, csak a 65. percben szerzett Pavel Dacjuk-góllal tudta térdre kényszeríteni akkori házigazdáját.

SPORT2 17:00 SZKA Szankt-Petyerburg–Avangard Omszk, jégkorong KHL alapszakasz-mérkőzés (kommentátor: Engyel István)

SPORT1 17:30 Szolnoki Olaj–Stelmet Zielona Gora, kosárlabda BL, E-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Németh István, riporter: Szél Tamás, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Zsivera Gábor)