White visszavágott Mayweathernek • SportTV

White visszavágott Mayweathernek

2017. 01. 14. 09:37    
Olvasási idő: < 1 perc

A profi ökölvívás közelmúltjának legjobbja után a UFC is előállt a maga feltételeivel egy Floyd Mayweather-Conor McGregor mérkőzéssel kapcsolatban. Dana White, a szervezet vezetője szerint McGregor legalább olyan értékes résztvevője a találkozónak, mint az amerikai bokszoló.

Ha már Floyd Mayweather előállt egy ajánlattal, akkor a UFC sem maradhatott csendben, és Dana White, a szervezet „atyja” is elmondta, milyen pénzügyi feltételek mellett tudná összehozni a Mayweather-Conor McGregor mérkőzést. Az amerikai bunyós ugyebár azt vázolta, neki 100 millió, ír riválisának 15 millió dollár lenne a garantált pénze, White más dimenzióban gondolkodik.
„Tessék, itt egy valódi ajánlat: mi neked is fizetünk 25 millió dollárt, Conornak is, majd pedig beszélgetünk a pay-per-view bevételek elosztásáról – üzente a most éppen nyugállományban lévő bokszolónak White. – Floyd senkivel sem tárgyalt még a mérkőzésről. Ha valakivel tárgyalni kell erről a mérkőzésről, az én vagyok. Én vagyok a promoter, Conor McGregornak velem van szerződése.”
White szerint az sem jogos, hogy Mayweather kapjon több pénzt a találkozóért: „Mi az, hogy te vagy az A-oldalon? Az utolsó nagy meccseden mindenkiben rossz érzést hagytál, senki sem akart többé bokszolni látni. A legutóbbi meccsedet 350 ezren vették meg pay-per-view konstrukcióban, Conor előző két mérkőzésére 1,3, illetve 1,5 millióan fizettek elő.”
Ha összejönne a találkozó, a 2015-ös Mayweather-Pacquiao mérkőzés óta ez lenne a legnagyobb dobás a küzdősportokban. Azért a meccsért Mayweather összesen több mint 200 millió dollárt kapott, a ppv-eladások száma pedig elérte a 4,6 milliót. Most White legalább 2 millió előfizetőre számít, és az ebből származó bevétel egy részét elosztaná a két harcos között.

UPDATE

S. Kovács Ádám, a Sport TV UFC-szakértője Facebook-bejegyzésben mellékelte Mayweather válaszát, amit a TMZ-nek mondott: „Ő egy kib…tt komédiás.”

(Sport TV)