Irány az első győzelem! • SportTV

Irány az első győzelem!

2017. 01. 15. 23:24    
Olvasási idő: 2 perc

Két meccset közvetítünk élőben hétfőn a férfikézilabda-vb-ről. Délután a mieink Chile elleni (remélhetőleg győztes) meccsét, este az ugyancsak a C-csoportban sorra kerülő horvát–fehérorosz összecsapást láthatják Rouenból.

MAGYARORSZÁG–CHILE

A németek és a horvátok elleni vesztes mérkőzés után a magyar csapat harcba indul a nyolcaddöntős helyért. Javier Sabate, a mieink szövetségi kapitánya ezt mondta: „A saját kezünkben tartjuk a sorsunkat és harcolni fogunk a továbbjutásért.” Mint ismert, csapatkapitányunk Nagy László a németek ellen összeszedett bokasérülése miatt nem játszhatott a horvátok ellen, kérdéses a felépülése. „Nem akarunk kockázatot vállalni, szükségünk lesz rá a kritikus meccseken” – mondta a posztján a világ egyik legjobb játékosának számító átlövőről a szakvezető.

A magyar-chilei találkozón egyébkánt a C-csoport két spanyol nemzetiségű mestere kerül szembe egymással, a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya ugyanis Mateo Garralda, aki játékosként hatszoros BL-győztes volt a Barcelonával. A fehéroroszok elleni szenzációs rajtsiker után az edző még többre vágyik, de tisztában van a valóságos erőviszonyokkal: „Az egyenes kieséses szakaszról csak álmodtunk korábban, most reális esélyünk mutatkozik rá. Ám a magyar akadály hatalmas számunkra.”

(A magyar csapatról friss anyagokkal honlapunkon és a facebook.com/sport1tv oldalon rendszeresen jelntkezünk.)

HORVÁTORSZÁG–FEHÉROROSZORSZÁG

A horvátok két győzelmükkel (Szaúd-Arábia és a mieink ellen) gyakorlatilag már nyolcaddöntősnek mondhatják magukat. A fehéroroszok viszont elveszítették első meccsüket Chile ellen, s bár a Szaúd-Arábia elleni 29–26-os sikerrel javítottak, a két topcsapat, Horvátország vagy Németország ellen bravúrra lenne szükségük, hogy ne a 17-24. helyért zajló Elnök-kupáért folytassák a vb második felét. A horvátok szakvezetője, Zeljko Babic korábban a Meskov Breszt edzője is volt, akkori tanítványai közül négyen, Andrej Jurjnok, Vjacsaszlau Sumak, Dzianis Rutenka és Sziarhej Silovics szerepel a fehéroroszok jelenlegi vb-keretében. Míg Horvátország 2003-ban világbajnok volt, 2005-ben és 2009-ben ezüstérmet szerzett, a beloruszok legjobb eredménye egy 9. hely világbajnokságon. Legutóbb nagy világtornán a négy évvel ezelőtti vb-n találkozott a két csapat a nyolcaddöntőben, és a későbbi bronzérmes déli szomszédaink simán 33–24-re győztek Zaragozában.

Sport1 17:00 Magyarország–Chile férfi kézilabda vb, C-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Éles József és Pásztor István)

Sport2 20:45 Horvátország–Fehéroroszország férfi kézilabda vb, C-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila)