Bryant hazai pályán törleszthet • SportTV

Bryant hazai pályán törleszthet

2017. 01. 15. 03:53    
Olvasási idő: 2 perc

Két parádés mérkőzéssel zárul az NFL rájátszásnak második köre. A viharos kansasi időjárás nem 19 órakor hanem 22:40-kor kezdődik a program a Green Bay dallasi vendégjátékával, majd hajnali 2:20-kor jöhet a Chiefs-Steelers.

Dallas Cowboys (1.)-Green Bay Packers (4.)
vasárnap 22:40, Sport2 ÉLŐ

A két csapat teljesen más körülmények között érkezett a playoffhoz, hiszen a Cowboys meglepően könnyen harcolta ki a rájátszásba kerülést, az utolsó hetekben még kisebb lazulásokat is megengedhettek maguknak, a Packers viszont győzelmi kényszerben játszotta az alapszakasz végét, így felpörögve, remek formában érkeznek Dallasba. A támadásban újoncaira építő Cowboysnak a védelem lehet a gyenge pontja. Randy Gregory eltiltása nagy veszteség a hazaiaknak a Packers parádés támadóival szemben, Claiborne viszont visszatérhet, de kérdéses mennyire sikerül gyorsan visszaállnia. A Green Bay támadóegysége pedig brutális formában érkezik a meccsre. Rodgers az alapszakasz utolsó 7 mérkőzésén 2,029 yardot, 19 touchdownt és 121,7-es irányító mutatót hozott össze. Ugyanakkor Jordi Nelson cseppet sem lesz könnyű dolga vendégeknek.

A védelmének sem lesz könnyű estéje, hiszen a futás ellen nem nagyon ment nekik idén, most pedig az újonc Ezekiel Elliottal kell szembenéznie. Ha sikerülne őt visszafogni, megnyílhat az út az elkapó Dez Bryant előtt, aki a szezon végére érezhetően megtalálta az összhangot a szintén újonc Dak Prescottal. Bryantnek amúgy is lenne törlesztenivalója a Green Bay-jel szemben, hiszen 2 évvel ezelőtt, ugyanebben a szakaszban az ő Lambeau Fielden bemutatott, (a játékvezetők szerint) sikertelen elkapásával ért véget a Cowboys szezonja. A találkozót Faragó Richard és Bencsics Márk tolmácsolásában lesz élvezhető.

Kansas City Chiefs (2.)-Pittsburgh Steelers (3.)
hétfő 2:20, Sport2 ÉLŐ

Nagy adóssága van leghűségesebb szurkolóival szemben a Kansasnek, hiszen a Chiefs 1993 óta nem nyert playoff meccset hazai pályán. A csapatnak ezúttal (újra) komoly esélye van a győzelemre, hiszen kiváló alapszakaszt zártak, ráadásul a Pittsburgh éppen idegenben gyengélkedett idén. Persze azt tuti nem felejtik el Kansasben, hogy a 4. héten a Steelers (igaz, a Heinz Fielden) 43-14-re verte a Chiefst.

Döntő lehet a speciális csapatrészek játéka, és biztosan komoly figyelmet kap az elsőéves elkapó, a visszahordóként is szereplő Tyreek Hill. A Kansas fiatal játékosa az elmúlt négy héten minden alkalommal összehozott egy legalább 68 yardos touchdownt. Mellette Kelce és Maclin is komoly fegyvere lehet a Chiefs támadójátékának, ha pedig nincs tiszta célpont, az irányító Alex Smith egymaga is képes megindulni.

A Steelers három „B”-jében bízhat. Ben Roethlisberger, Antonio Brown és Le’Veon Bell első alkalommal játszhattnak együtt a playoffban múlt héten, nem is adtak sok esélyt a Miaminak. A Chiefs elleni alapszakasz meccsen is parádés teljesítményt nyújtottak. Ellenük a Chiefsnek csakis rendkívül fegyelmezett és koncentrált játékkal van esélye, ahogy a Steelersnek is szinte hibátlan meccset kell hoznia a továbbjutáshoz. A parádésnak ígérkező összecsapást Herczeg Ádám és Iványi Márton kommentálják.