Rodgers még sosem volt ilyen jó • SportTV

Rodgers még sosem volt ilyen jó

2017. 01. 16. 20:12    
Olvasási idő: 2 perc

Ahhoz képest, hogy a szezon első heteiben minden idők leggyengébb Aaron Rodgerséről beszéltünk, a Green Bay irányítója egészen elképesztő hajrát produkált, a két playoffkör után pedig azt mondhatjuk: soha ennyire hatékony játékot nem láttunk még korábban az irányítótól.

Kicsit felejtsük most el Rodgers számait, bár azok is hihetetlenek. Utolsó kilenc meccsén 24 touchdownt szórt szemben egyetlen interveptionnel (azt is csak most, a Cowboys ellen). De számokkal nem leírható az, amit Aaron Rodgers jelenleg jelent csapatának. A 33 éves quarterback mostani formájában tökéletes mintapéldánya annak a hibridnek, melyet a legjobb irányítók adottságaiból raknának össze egy emberkísérlet során. A játékok megkezdése előtt hibátlanul olvassa az ellenfelek védekezését, jól alkalmazkodik hozzájuk. Másodpercek alatt meghozza (a legtöbbször jó) döntését, a dobásait pedig rendkívüli precizítással hozza össze. A liga történetének legjobban futó irányíit jellemző hatékonysággal választ és hajt végre futójátékokat. Minimalizálja az eladott labdákat, jól kezeli az órát, az utolsó percekre életveszély visszaenegedni a pályára, ugyanakkor jól sülnek el hosszú passzai is. Ezek mindegyikét aprólékosan bemutatta amikor csapata 34-31-re legyőzte a Dallast az idény talán legjobb mérkőzésén úgy, hogy elsőszámú célpontja Jordi Nelson bordasérülés miatt be sem tudott öltözni a meccsre.

A Cowboys ellen Rodgers több olyan passzt is elengedett, mely után csak elismerően csettinthettek azok, akik nem a Cowboys sikeréért szurkoltak (titokban talán ők is). Gondolhatunk az első touchdownra, amikor a védelem beugársa miatt bevállalhatott egy rizikós dobást, bejött. Gondolhatunk arra, amikor amikor a hajrában a fal cserben hagyta, Heath a vak oldalról érkezett, az irányítók többsége pedig tuti elejti a labdát, de nem Rodgers. Aztán jött a meccset eldöntő mezőnygólt előkészítő játék. A megkergetett Rodgers 35 yardos lézert varázsolt Cook kezébe (nem elvéve az elkapó érdemeit, aki szintén emberfelettit produkált).

Ha ez nincs, könnyen lehet, hogy a Cowboys készülhetne a Falcons ellen, így viszont egy egészen elképesztő lőpárbaj várjható a két MVP aspiráns, Aaron Rodgers és Matt Ryan között.

Nincs Cowboys, zuhannak a Super Bowl jegyárai

A Cowboys kiesése nemcsak a csapat szurkolóit, hanem a Super Bowl jegyárait is megviselte. A Dallas (és a rendező Houston) kiesése után a negyedére csökkent a tikettek értéke a piacon. A legolcsóbb helyekre szombat reggel még 3700 dollárért lehetett jegyeket venni, ez hétfőre 1000-re csökkent. A legnagyobb jegyértékesítő rendszernek számító SeatGeek oldalon az átlagos jegyár 6,109-ről 4.603 dollárra csökkent.

Ugyanakkor a főcsoportdöntők jól hoznak majd. Az Atlanta (amely utoljáa szerepel a Georgia Dome-ban) által rendezett NFC-döntőre közel 500 dollár egy jegy, ez pedig jüval magsabb, mint a tavalyi Carolina-Arizona átlaga. Az AFC-ben pedig a Patriots-Steelersre jelenleg átlagosan 636 dollárt kell leperkálni, ezzel pedig komoly esély van arra, hogy a hétvégére, mint minden idők legdrágább AFC-döntőjére készüljünk a meccsre.