Zidane bombája és a történelem • SportTV

Zidane bombája és a történelem

2017. 01. 19. 15:32    
Olvasási idő: 2 perc

A spanyol csapatok viszik a prímet a január 19-i Út Cardiffba című BL-műsorban: a főszereplők között ott lesz a Sevilla, a Real Madrid és a Barcelona is.

Menetelnek a spanyol bajnokságban és menetelnek a Bajnokok Ligájában – eddig ezen állítások így, egyszerre a Barcelonára, a Real Madridra és esetenként az Atlético Madridra voltak igazak. A 2016–2017-es idényben azonban tágul a kör, immár a Sevillára is elmondható ez. Második a LaLigában (mindössze egy pont a hátránya a vasárnap általa megvert Real Madrid mögött), nyolcaddöntős a Bajnokok Ligájában, ráadásul szép futballt is játszik. Ezt pedig az Út Cardiffba szakértői hármasa, a Hegyi Iván, Kemenes Szabolcs, Várhidi Péter trió sem hagyhatja szó nélkül, és alaposan elemzi a csütörtöki Út Cardiffba című műsorban.
De azért a Real Madrid sem marad ki a jóból, igaz, nem napjaink csapata, hanem a 2002-es kerül elő. A BL-döntő legnagyobb góljait elemző sorozatunkban ugyanis a Leverkusen elleni, glasgow-i csatát eldöntő bomba kerül elő. A Deltacast elemző program segítségével pár szögből megnézzük Zinedine Zidane tökéletesnek tűnő kapáslövését. De hogy tényleg ez volt-e minden idők legnagyobb BL-gólja, azt az adásban lévők mellett kedves nézőink is eldönthetik a lenti szavazáson.
Persze, a Barcelonát sem hagyjuk ki a buliból! Neymarról például a héten sokadszorra is kiderült, hogy gazdasági és szakmai mutatók összegzése alapján ő a világ legértékesebb játékosa. Van-e olyan, aki veszélyt jelent rá? Ezt majd csütörtök este megtudjuk, azt viszont már most tudjuk, Ivan Rakitic barcelonai munkahelyére állítólag Luis Enrique vezetőedző jelenti a legnagyobb veszélyt. Legalábbis erre utal, hogy a horvát középpályás több médium szerint is azt mondta, a nyáron vagy ő megy el vagy a szakember. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy Shakira, Piqué neje Londonba akarja költöztetni a családot.
Azért a Barcán még így is könnyű kiigazodni (a csapat a hétvégén is nyert, három ponttal csökkentette a Reallal szembeni hátrányát, a BL-ben nyolcaddöntős, így sportszakmai gond nincs), nem úgy a kínai futballon. Euró- és dollármilliók cserélnek gazdát, a futballisták alaposan túlárazva, egy másik dimenzióba való fizetéssel igazolnak Ázsiába, aligha lehet normálisnak nevezni a folyamatot. Szakértőink erről is beszélgetnek, de az is felvetődhet, hogy ki dönti meg az átigazolási világcsúcsot: egy felső-középkategóriás futballista egy kínai együttessel vagy Antoine Griezmann a Manchester Uniteddel?

(Sport TV)

A Sport1-en 20 órától élőben jelentkezünk az Út Cardiffba című BL-magazinnal.