Továbbsétáló házigazda? • SportTV

Továbbsétáló házigazda?

2017. 01. 21. 08:59    
Olvasási idő: 2 perc

Az A-és a B-csoport első négy helyezettjének keresztbe játszásaival, azaz a nyolcaddöntő első négy meccsével folytatódik a franciaországi férfikézilabda-vb. A találkozókból hármat a Sport1-en is nyomon követhetnek nézőink.

NORVÉGIA–MACEDÓNIA

A norvégok eddig kiválóan teljesítettek a tornán, egyedül a csúcsfavorit franciáktól kaptak ki. Két játékosuk, Sagosen és Björnsen is a góllövőlista élcsoportjában foglal helyet, 23 és 22 találattal. Amely listát egyébként éppen az ellenfél, a macedónok első számú csillaga, az exveszprémi, jelenleg barcelonai Kiril Lazarov vezet 31 góllal. A norvégoké egyébként a mezőny eddigi legjobb hatékonysággal védő kapusa, Espen Christensen, aki a kapujára menő lövések 43%-át hárította. A macedónok a csoportjukban találkoztak északi ellenféllel, az utolsó körben 27–27-es döntetlent játszottak Izlanddal, ezzel szerezték meg a B-csoport harmadik helyét.

FRANCIAORSZÁG–IZLAND

A címvédő és rendező francik eddig száz százalékos mérleggel állnak, öt meccsüket egyaránt megnyerték, több mint 8 gólos átlagkülönbséggel. Mindkét kapusk a védési hatékonysági lista élcsoportjában szerepel – Omeyer 43%-kal holtversenyben a 3., Gérard 40%-kal a 6. –, ezzel együtt is a kapott gólok listáján csak a hatodikak, a katariak, a dánok, a svédek, a németek, sőt még a mieink is kevesebb gólt kaptak a csúcsfavoritnál. Izland csupán a két afrikai ellenfelet, Angolát és Tunéziát tudta legyőzni eddig, Még megszorítani is alig tudhatja a kiváló összetételű, eddig csaknem minden meccsén remeklő franciákat.

OROSZORSZÁG–SZLOVÉNIA

Talán a legkiszámíthatatlanabb párosítás a szombati negyeddöntők közül két szláv együttes összecsapása. Mindketten nagyjából papírforma eredményeket produkáltak eddig a vb-n, talán csak a szlovénok Tunézia elleni remije lóg ki a sorból. Mindkét csapat jelen volt a tavalyelőtti vb-n és a tavalyi Eb-n is, de a nyolc közé egyikük sem került be a két világtornán. Az olimpiára viszont csak a szlovénok jutottak ki, és a 12 csapat közül a 6. helyen végeztek.

Sport1 15:45 Norvégia–Macedónia férfi kézilabda vb, nyolcaddöntő (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Herbert Gábor)
Sport1 18:00 Franciaország–Izland férfi kézilabda vb, nyolcaddöntő
(kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Herbert Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Vadkerti Attila)
Sport1 20:30 Oroszország–Szlovénia férfi kézilabda vb, nyolcaddöntő
(kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vadkerti Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Herbert Gábor)