Legutóbbi frissítés 2017. január 22. 09:42
Csapatsportok

Levélben ajánlom! bezár

Idézzük fel London emlékét!

Fotó: EUROPRESS/AFP

Vasárnap délután két olyan mérkőzést közvetítünk a Sport1-en a kézi-vb nyolcaddöntő köréból, amelyen egy jóval esélyesebb válogatott küzd meg lényegesen esélytelenebb ellenfelével. Előtte, afféle előételként még egy érdekes női EHF-kupa-összecsapást is megmutatunk.


ALBA-FEHÉRVÁR–BREST-BRETAGNE

A fehérvári együttes hármas versenyben van az orosz Kubany Krasznodarral és a francia Brest-Bretagne-nyal a két továbbjutó, negyeddöntős helyért. A leggyengébbnek látszó lipcsei együttest eddig mindhárom erősebb legyőzte, egymás ellen hazai pályán az oroszok legyőzték a mieinket (31–26), a franciák viszont az oroszokat (27–21). A csoportfelező meccsen tehát a fehérváriaknak meg kellene verniük a Brestet, amelynek francia játékosai mellett a román válogatott Anamaria Geiger is a tagja. Ebben az esetben pontszámban teljes lenne a hármas pontverseny, s megmaradna a Fehérvár jó esélye a továbbjutásra.

MAGYARORSZÁG–DÁNIA

Albertville-ben, az 1992-es téli olimpia városában két olyan válogatott csap össze, amelynek története és a tornán nyújtott teljesítménye alapján az egyik sokkal esélyesebb a másiknál. Sajnos a mi csapatunk a "másik". Ha csak az elmúlt tíz esztendőt nézzük, a dánoknak van egy olimpiai aranya (2016, Rio), két vb-ezüstje (2011, 2013), két Eb-győzelme (2008, 2012) és még egy ezüstje is Európa-bajnokságról (2014). A mieink ezzel szemben egy olimpiai 4. helyet  tudnak felmutatni (2014). Dánia a torna négy száz százalékos csapatának egyike (a másik három a francia és a spanyol együttes 6, valamint a német 5 meccs után), a mieink két győzelemmel és három vereséggel csúsztak be a nyolcaddöntőbe. Csapatunk esélye tehát esélytelenségében rejlik. Válogatottunknak nincs veszíteni valója. Körübelül ilyen helyzetben volt a magyar férfikézilabda-csapat Londonban is, az Izland (egy másik északi válogatott) elleni negyeddöntő csata előtt. S az akkori végkifejletre alighanem minden magyar sportrajongó pontosan emlékszik.

NÉMETORSZÁG–KATAR

Amióta Katar válogatottja betört a férfi kézilabdavilág élmezőnyébe, azaz az előző, az arab országban rendezett vb óta, minden nagy tornán szembekerül a német válogatottal. A durva megfogalmazás szerint összevásárolt, finom hangszerelésben honosított játékosokból kiválóan összerakott nemzetközi együttes a vb negyeddöntőjében 26–24-re legyőzte a Nationalmannschaftot, majd meg sem állt az ezüstéremig. Egy évre rá, az olimpián, ugyanebben a fázisban a németek 12 gólos, megsemmisítő győzelemmel vágtak vissza. S most Montpellier-ben, igaz, egy körrel korábban ismét meg kell mérkőzniük. Valami azt súgja, a jelenleg zömmel hazai játékosokkal, s csupán három exlégióssal felálló Ázsia-bajnok  nem nagyon tud ellenfele lenni egy másik kontinenselsőnek, Európa jelenlegi bajnokának.


Sport1  13:45  Alba Fehérvár KC–Brest-Bretagne HC női kézilabda EHF-kupa, B-csoportmérkőzés (kommentátor: Gyilai Miklós, szakkommentátor: Siti Bea, riporter: Barsi Gergely, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szekértő: Tóth Tímea)
Sport1  15:45  Magyarország–Dánia férfikézilabda-vb nyolcaddöntő
(kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szekértő: Juhász István és Pásztor István)
Sport1  18:00  Németország–Katar férfikézilabda-vb nyolcaddöntő
(kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor-szakértő: Pásztor István, műsorvezető: Petur András)


Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!