Utolérte Birdöt a tripla-dupla mágus • SportTV

Utolérte Birdöt a tripla-dupla mágus

2017. 01. 24. 11:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Dion Waiters és Russell Westbrook is győztes kosarat dobott az NBA legutóbbi játéknapján, utóbbi ráadásul utolérte a tripla-duplák örökrangsorában Larry Birdöt.

Dion Waiters a minap azt nyilatkozta, hisz benne, hogy egy nap ő lesz az NBA legjobb dobóhátvédje. Ezt ugyan a szobánkban ülő Sport TV-s NBA-szakértők közepes kacajjal vették tudomásul, de a Golden State Warriors elleni tripláját ők is megsüvegelték. A Miami Heat játékosa a meccs legvégén dobta „arcba” Klay Thompsont, és 105-102-es győzelemhez segítette csapatát a két évvel ezelőtti bajnok ellen.

Russell Westbrook is győztes kosarat dobott (igaz, „csak” kétpontost), de az Oklahoma City Thunder vezére nem csupán ezzel hívta fel magára a figyelmet a Utah Jazz elleni 97-95 alkalmával. Az már papírforma, hogy megint összerakott egy tripla-duplát (38 pont, 10 lepattanó, 10 assziszt), a szezonbeli huszonkettediket, de az már kevésbé, hogy ezzel utolérte az örökrangsorban Larry Birdöt. A Boston Celtics legendája és Westbrook is 59 tripla-duplát számlál, a lista élén a 181 ilyet összehozó Oscar Robertson áll. Westbrook legközelebb egy másik legendát, a 78-nál megálló Wilt Chamberlaint érhet utol.

(Sport TV)